Annons

Fakta

Ishockey, Div. 1Kristianstad-HC Dalen 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)Dalens målskytt: David Fredriksson.Publi..

Fakta

Ishockey, Div. 1Kristianstad-HC Dalen 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)Dalens målskytt: David Fredriksson.Publik: 856, Kristianstads Ishall.

Norrahammarslaget Dalen har verkligen varit i form under den senaste tiden och var inför matchen mot Kristianstad serieledare i HockeyEttan. Men det är en utmaning att besöka tabelltvåan på bortaplan, en utmaning som Dalen inte klarade av trots en fin prestation.
– Det är en tråkig förlust. Vi gör en jättebra bortamatch och det kunde gått hur som helst. Våra utvisningar blir avgörande.

Jämn match
Den första perioden var jämn och trots flera chanser slutade den mållös. I den andra perioden tog hemmalaget ledningen i just powerplay, 15 minuter in i perioden. Och det blev också det enda målet under den andra perioden.
Dalen lyckades kvittera i mitten av den tredje perioden men trots flera chanser lyckades bortalaget inte avgöra matchen. Istället drog man på sig en ny utvisning och Kristianstad fick avgöra inför hemmapubliken, med nio sekunder kvar av matchen.
– Det känns som att vi har klara lägen och målchanser så därför är det tråkigt att släppa in målet med nio sekunder kvar.

"Det blir lite slutspelskaraktär"
Nu väntar tuffa matcher mot jagande Halmstad och Varberg men Gustafsson är inte rädd för att laget ska tappa den fina formen.
– Det är svåra matcher det med. Varje match är viktig och det blir lite slutspelskaraktär nu. Vi förlorade mot Tyringe men då spelade vi inte bra. Idag spelade vi bra så jag är inte orolig.
Förlusten innebär tabellmässigt att Kristianstad tar klivet förbi Dalen som puttas ner till en andraplats i tabellen. Det skiljer två poäng mellan lagen med hela nio matcher kvar att spela.