HC Dalen har med 9 poäng på 5 matcher fått en bra start på allettan. Och nu är dagen kommen - laget flyttar in i Kinnarps Arena för match mot Kristianstad. Dalens ordförande Carl-Magnus Jonsson var på fredagseftermiddagen både lite nervös och förväntansfull inför matchen.

- Det är en blandning. Jag ser fram emot matchen men är samtidigt spänd och hoppas väldigt mycket på att det ska bli ett lyckat arrangemang. Vi vet att folk är intresserade av hockey generellt, det vore hemskt kul om folk kunde hitta upp till arenan och stötta oss, säger Jonsson och fortsätter:

- Vi har gjort vad vi kan och, och killarna har skapat bra förutsättningar genom att vara med i racet. Det är upplagt för fest och jag hoppas att folk känner likadant, säger Jonsson till Jnytt.

Hundratals biljetter sålda i förköp

År 2015 spelade Dalen i Kinnarps Arena mot Troja/Ljungby. Då var det runt 1 500 åskådare på plats. Carl-Magnus Jonsson minns tillbaka att det var runt hundra sålda biljetter i förköp då, nu är det snarare ett hundratal sålda biljetter.

Annons

- Om samma formel stämmer med antal förköp och spontanbesök så kommer det bli en riktig folkfest i arenan. Vi får vänta och se hur många som kommer, men det har blivit en snackis.

För motståndet står Kristianstad. Ett lag som storsatsar på att ta sig upp i hockeyallsvenskan. Jonsson berättar att det kommer vara minst 200 bortasupportrar på plats. Inför matchen ligger lagen på samma poäng efter lika många matcher spelade.

- Deras lineup är betydligt mer kostnadsdyr och erfaren. Sen spelar inte det alltid så stor roll. Men de har helt andra mål än vi, för oss är det playoff som gäller och deras mål har varit att ta klivet upp sedan i augusti.

"Jätteroligt att komma in där"

Dalen har flera spelare som med tanke på deras hockeybakgrund i HV71 har gjort flera träningar och matcher i Kinnarps Arena. En av dem är den assisterande lagkaptenen Timmie Persson som har HV som moderklubb, och även var med i Dalen när de mötte Troja i arenan.

- Det är jätteroligt att få komma in där lite och det blir ett lyft för hela föreningen att vi får visa upp oss lite. Jag har följt det lite från sidan i olika kanaler och flöden. Det känns som att många har fått informationen om att vi spelar där, och att folk tar sig samman och sluter upp. Det var inte alls detta tryck förra gången utan då var det i en mindre krets, säger Persson och berättar om känslan i laget inför matchen.

- Det känns bra. Vi har spelat bra mot topplagen hela säsongen och det har varit likadant nu det sista. Vi gör bra prestationer mot bra motstånd.

Timmie Persson ser fram emot matchen i Kinnarps Arena.
Foto: Erik Boström