På söndagen spelade Dalen sin tredje match på fem dagar, och den här gången väntade hemmamatch mot Tyringe.

Det var gästerna som öppnade målskyttet, men i första periodens slutminut kvitterade Dalen genom Timmie Persson.

– Jag tycker att de kom ut ganska hårt. De hade mycket bättre fart än oss och satte press, konstaterar Julius Selle Larsson.

I andra perioden ryckte Tyringe ifrån till 4-1, men i det läget reste sig Dalen och reducerade två gånger om efter att Selle Larsson och Victor Romfors gjort varsitt mål.

”Tog oss samman”

Annons

– Vi inledde perioden knackigt, men en bit in i det tog vi oss samman och höjde upp det lite grann. Vi spelade mer som ett lag, gjorde det tråkiga jobbet och jobbade för varandra hela tiden, säger Selle Larsson.

Matchfakta

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Tyringe SoSS 3-5 (1-1, 2-3, 0-1)

Dalens målskyttar: Timmie Pe..

Matchfakta

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Tyringe SoSS 3-5 (1-1, 2-3, 0-1)

Dalens målskyttar: Timmie Persson, Julius Selle Larsson, Victor Romfors.

Publik: 222, Skandiamäklarna Center.

Tyringe drygade ut ledningen till 5-3 knappt halvvägs in i tredje perioden, och det målet blev matchens sista.

– Vi kom inte upp i samma nivå som i andra, vi slarvade och gjorde inte jobbet som vi skulle. Det var deras period och luften kanske gick ur oss efter deras mål, suckar Selle Larsson.

– Det är besvikelse så klart eftersom det var en oerhört viktig match för att hänga med i toppstriden. Jag tycker att vi överlag inte gjorde någon jättematch. Det var visserligen bra att vi gjorde tre mål, men vi fick inte ihop spelet. Vårt passningsspel var för dåligt, och det är sjukt avgörande eftersom hela spelet bygger på det.

Jämnt i tabellen

Förlusten gör att Dalen är ny jumbo, men det är jämnt i tabellen. Avståndet upp till tvåan Hanhals är bara två poäng.

– Jag tycker att vi ska blicka uppåt eftersom vi kan mycket bättre, det finns kapacitet i laget. Men det gäller att vi rättar till de enkla sakerna. Vi måste spela som ett lag över hela banan, ha rätt inställning och vara noggranna. Det räcker inte med något byte här och där, säger Julius Selle Larsson.

JnyttTV. Se highlights från matchen eller hela matchen i repris.