Annons

Efter stjärnsmällen mot Tyringe i förra omgången fick HC Dalen en tuff inledning i hemmamatchen mot Hanhals på onsdagskvällen.

Gästerna gjorde 0-1 redan efter 24 sekunder och ökade på till 0-2 bara några minuter senare. Med knappt tre minuter kvar att spela av den första perioden åkte David Stenbacka i Hanhals på ett matchstraff när han knätacklade Victor Romfors.

- Det är en riktig knätackling och det såg inte vackert ut. De skulle haft en femma till då en av deras spelare spearar våran kille, men domarna missade det, säger Gustafsson.

Reducerade i powerplay

HC Dalen gjorde inte mål i det långa spelet med en man mer, men skulle trots allt reducera i powerplay i mitten av den andra perioden. Julius Selle Larsson var sist på pucken och det var 1-2 på resultattavlan inför den tredje perioden.

Annons

Där fick hemmalaget en kanonstart och satte 2-2 efter 41 sekunder genom Oscar Josefsson. Efter knappt halva perioden åkte Norrahammarslaget på en ny smäll och Hanhals tog ledningen igen, Dalen hämtade sig ytterligare en gång och fixade fram en förlängning. Där avgjorde Kevin Karlsson när han satte 4-3.

- Vi får en jobbig start och hamnar i underläge. Det är lite fundersamma killar efter senaste förlusten, men vi kommer tillbaka och äter oss in i matchen och har tålamod, säger Pelle Gustafsson.

Vad gör att ni kan studsa tillbaka i matchen?

- De får 0-2 och det är tufft och lätt att det blir lite kaosartat. Men vi håller oss till vår spelplan och skapar fruktansvärt mycket lägen. Vi ska göra fler mål, men vårt tålamod var bra.

- Det är en styrka att vi kan komma tillbaka och vi känner att vi är starkare än motståndarna. Det gäller att vi fortsätter ha tålamod för vi kommer skapa lägen och ta över ju längre matcherna går.

I hemmalaget imponerade kedjan med Selle Larsson, Josefsson och Timmie Persson. Någon av de tre var inblandade i samtliga mål hemmalaget gjorde, Josefsson noterades för 1 mål och 3 assists.

Efter sju spelade omgångar ligger Dalen två med 16 inspelade poäng.

Matchfakta

HC Dalen - Hanhals IF 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (0:24) Max Lindroth (..

Matchfakta

HC Dalen - Hanhals IF 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (0:24) Max Lindroth (Elfström, Andreasson) spel fem mot fyra, 0-2 (3:47) Mattias Elfström (Carlsson)

Andra perioden: 1-2 (13:43) Julius Selle Larsson (Josefsson, Karlsson) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2-2 (0:41) Oscar Josefsson (Werner, Selle Larsson), 2-3 (9:26) Gustav Jonsson (Wahlberg, Sandberg), 3-3 (14:42) Jesper Åkerman (Josefsson)

Fjärde perioden: 4-3 (2:53) Kevin Karlsson (Selle Larsson, Josefsson)

Skott: 45-38 (16-10, 19-12, 9-12, 1-4)

Utvisningar: HC Dalen: 2x2 Hanhals IF: 4x2, 1x5 1x20