Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Vimmerby HC 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Dalens målskyttar: Kalle Hu..

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Vimmerby HC 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Dalens målskyttar: Kalle Hult, 2, Julius Selle Larsson, Victor Romfors, Timmie Persson.

Publik: 525, Skandiamäklarna Center.

Det var viktiga poäng som stod på spel när femteplacerade HC Dalen tog emot tabelltrean Vimmerby. Båda lagen jagar en plats i allettan efter jul, och nu ville de positionerna sig inför de två avslutande omgångarna i grundserien.

Trots att Vimmerby öppnade matchen bäst och hade det mesta i chansväg inledningsvis stod det 1-0 på resultattavlan när första perioden var spelad. Kalle Hult öppnade målskyttet genom att skicka pucken i mål från nära håll när matchuret stod på 16.45.

– Det var riktigt skönt. Jag har funderat en del de senaste matcherna eftersom jag inte har fått det att lossna. Pelle (tränaren Per Gustafsson) sade att jag bara skulle gå och köra, och jag gjorde mål direkt, säger Hult, som konstaterar att hans lag inte kom upp i önskad nivå i början av matchen.

Annons

Heta känslor

– Vi började trevande, men både i andra och tredje perioden hade vi bud på fler mål. Vi hade bra defensiv i första, men vi sade att vi skulle köra hårdare eftersom vi vet att vi har en jäkla kondition. Vi var säkra på att vi skulle bryta ner dem. Vi har sådant kollektiv och sådan god lagmoral, säger han.

I andra perioden kom Dalen ut som ett nytt lag, och därför var det logiskt att Norrahammarslaget drog ifrån till 3-0. Julius Selle Larsson satte 2-0 när han avancerade längs högerkanten och skickade pucken i mål mellan benen på målvakten. 3-0 kom när Victor Romfors nöp till i numerärt överläge.

Mittakten innehöll en hel del heta känslor. Det hettade till rejält både på isen och läktaren när Dalens Anton Johansson föll till isen efter ett slag från Jesper Kokkonen.

– Det blir så när vi kommer ut hårt och spelar vårt spel och kör "Norrahammarstyle". Då är det lätt att motståndarna blir griniga, det var slutspelskaraktär på matchen, säger Hult.

I upptakten av tredje perioden utökade Dalen ledningen till 4-0. Kalle Hult kom fri på en snabb omställning och gjorde inget misstag när han var ensam med målvakten.

– Min polare på backen drällde med pucken, och då var det extra skönt att göra mål. Det var bara att tuta och köra för mig, säger tvåmålsskytten.

"Gett oss bra förutsättningar"

Vimmerby reducerade i powerplay men lyckades aldrig skapa någon slutdramatik. Dalen vann till sist med 5-1 sedan Timmie Persson fastställt slutresultatet med ett mål i tom kasse när gästerna spelade sex mot fyra.

– Det var en helt olidligt god seger. Vi har haft lite mörker i de senaste matcherna, då vi inte har fått igång målskyttet. Men i dag var det riktig islossning, säger Hult.

Dalen har kvar att möta Kristianstad hemma och HA74 borta. Eftersom tabellsexan Tranås samtidigt vann sin match är avståndet mellan lagen alltjämt tre poäng.

– Vi får njuta i kväll och i morgon. Sedan ska vi göra en lika bra match mot Kristianstad. Vi har gett oss bra förutsättningar, nu ska vi köra ända in i kaklet, säger Kalle Hult.

JnyttTV. Hör vad målvakten Anton Svensson säger om matchen.