Väsby har vunnit två matcher i allettan hittills. De är nu det enda hotet mot att HC Dalen ska nå play off.

Värvar back från HA74

Inför serieavslutningen och det förmodade play off-spelet tar HC Dalen nu in en ny spelare. Den storvuxna backen Calle Krantz ansluter från HA74, något som Smålands-Tidningen var först att skriva om.

- Calle spelade två matcher med oss tidigare under säsongen och gjorde det bra. Vi har haft ögonen på Calle sedan hans juniortid i LHC och känns bra att han väljer att spela för oss, då vi letat efter förstärkningar på backsidan, säger Per Gustafsson om den nya backen.

20-åriga Krantz, har bland annat spelat sju SHL-matcher med Linköping HC och där har han även vunnit både JSM-brons och silver. Hans moderklubb är Skellefteå AIK.

Annons

Väntar på skadebesked

I söndagens match, när HC Dalen förlorade mot Kallinge/Ronneby, skadades lagets målvakt Anton Svensson. När Jnytt pratade med Per Gustafsson efter matchen berättade tränaren att Svensson drabbats av en knäskada och att de "befarar det värsta". Under tisdagen lät det lite bättre.

- Vi vet inte hur det är med honom, han ska magnetröntgas idag. Det känns som att det blivit bättre, förhoppningsvis är det inte så allvarligt. Men jag är inte läkare och kan inte säga något egentligen, säger Gustafsson.

"Dyker det upp något så är vi där"

Anfallaren Victor Romfors har varit skadad och inte spelat sedan 10 januari. Romfors skadade handleden och tvingades till operation, men säsongen är inte över utan den viktiga forwarden kan vara redo för spel innan säsongen är över.

- Han kanske hinner tillbaka. Vi får däremot tillbaka Dennis Santesson och Markus Pettersson på forwardssidan, säger Gustafsson.

Kan det bli aktuellt att ta in ytterligare spelare utifrån?

- Nu får vi in Calle, och vi har letat efter back länge. Nu letar vi målvakt, det är det som står på agendan eftersom vi inte vet hur det är med Svensson än. Vi får som sagt tillbaka forwards, men dyker det upp något som passar kommer vi vara där.

Per Gustafsson och HC Dalen kan förmodligen blicka fram mot play off.
Foto: Erik Boström

Assisterande tränare Stefan Fredriksson och nyförvärvet Calle Krantz.
Foto: Pressbild