Annons

Det var ett tag sedan Hellspray gjorde någon stor spelning. Bandet var förra sommaren med på Sweden Rock Festival i Blekinge, men under hösten blev det bara någon enstaka konsert.
- Att få spela på festivaler är häftigt. Sweden Rock var en dröm som gick i uppfyllelse. Det var mängder av stora band där, och vi gick upp allra först, säger basisten Nilo Kovacic med ett leende.
- Det skulle vara kul att få göra något liknande den här sommaren också. Vi lägger ner mycket tid på det här. Betalningen är responsen vi får när man spelar live. Det är en känsla som är rätt skön, fortsätter han.


Janus Furza, gitarrist i Hellspray. Han har lirat i lokala rockband i över 25 år.

Rutinerade musiker
Det är ingen underdrift att påstå att grabbarna i Hellspray är rutinerade musiker. De har varit med länge. Janus Furza har fyllt 44 och har lirat hårdrock i över 25 av de åren, bland annat i jönköpingsbandet Piece of Clay. Nilo, trummisen Johan Häll och gitarristen Mattias Rydell är alla 40 och har spelat med flera olika lokala rockband. Junioren i sällskapet är sångaren Anders Moberg, han är bara 34...
Hellspray är ju faktiskt en samling medelålders män.
- Det är väl inte så konstigt egentligen. Vi spelar och lyssnar fortfarande på den musik vi växte upp med. Och det är inget man slutar med bara för att man fyller 40, konstaterar Janus.


Johan Häll har flera musikprojekt på gång samtidigt, bland annat är han trummis i Hellspray.

Har fans i Spanien
- Visst är det en hobby och lite som en syjunta för män, men vi lever för hårdrock, vi har roligt och skiter i vad andra tycker, fortsätter Nilo.
Hellspray har en ny platta på gång. Men något större hopp om att slå igenom har inte bandet nu för tiden. De har varit med länge och vet vad som gäller. Men bandet har en del fans, runt om i världen faktiskt, tack vare Internet och Youtube. Hellspray har fått förfrågningar om spelningar i Kanada, fans i Spanien vill ha t-shirts och från Japan kom en förfrågan om de kunde skicka 30.000 skivor.
- Men va fan. Vi hade väl bara 20 skivor liggande och hade inte ens pengar till portot för dem, så vi fick tacka nej, skrattar Nilo.

Mattias Rydell får sköta det tekniska när Hellspray spelar in sin nya cd.

"CD-skivor är en utdöende grej"
- Vi skulle väl behöva ha en manager eller ett promotionbolag i ryggen. Men det kostar ju pengar och det här är en hobby för oss, fortsätter han.
I stället satsar Hellspray på att lansera bandet och sina låtar via Internet.
- Att ge ut cd-skivor är en utdöende grej. Vi lägger ut våra låtar på Youtube, finns med på Spotify och I-tunes och har egen hemsida och Facebook. Men konkurrensen är stenhård där också. Det gäller att vara med hela tiden. När vi lagt ut en ny låt har vi massor med besökare på vår sajt. Men efter bara några dagar är det alldeles dött igen. Så det är tufft, säger Mattias Rydell.