Annons

Namn:Herman Nikolic.
Ålder: 32 år.
Aktuell för tio år sedan: Som del- tagare i Robinson.
Kommer från:Huskvarna.
Bor: I Örebro.

Familj: Sambo, två barn. Mamma och syskon i Huskvarna.
Jobbar som:Journalist på Nerikes Allehanda men är pappaledig just nu

Herman Nikolic som är uppvuxen i Huskvarna kan nu titta tillbaka på tiden i Robinson. Han var en av de första deltagarna som ställde upp i den populära dokusåpan för tio år sedan. Herman var 21 år när han ansökte till programmet, mest som en kul grej, men han kom med och blev sedan Robinson-Herman med hela svenska folket.
- Jag skrev två rader, typ "Jag är dryg och lyssnar inte på någon" berättar Herman för Jnytt.se som mest skickade in en ansökan som en kul grej tillsammans med en kompis. Idag kan han se tillbaka på en spännande resa med efterföljande mediadrev.
- Jag var 21 år, det var ett äventyr, jag hade aldrig varit i Asien, säger Herman som idag lever familjeliv i Örebro med sambo och två barn.

Tissel och tassel bakom ryggen
Herman klarade sig bra i dokusåpan och var nära att komma till final i tävlingarna på ön i Malaysia. Han blev också väldigt populär bland tv-tittarna och utsågs till tittarfavorit. Och själv tror han att det var den ungdomliga kaxigheten och att han var sig själv som fick tittarna på fall. Men efterspelet av Robinson blev inte riktigt vad Herman trott.
- Det var ett jäkla tryck, säger Herman som berättar att folk tisslade och tasslade om honom bakom ryggen. Okända personer ringde på hemma hos honom och ville få autografer.
- Det är inte kul att träffa folk som tror att de redan känner mig, säger Herman som idag jobbar som journalist men helst slipper att stå i rampljuset själv.

Fick gå på kändisfester
- Man har testat grejen att vara poppis ett tag, menar Herman som efter dokusåpan blev bjuden på diverse kändisfester och jippon. Han blev även erbjuden att vara med i Superrobinson ("best of Robinson") - men tackade nej.
- Direkt efter hade jag gärna haft det ogjort, säger Herman som däremot idag kan se tillbaka på det hela som en kul grej. Och en positiv sak med resan var att han blev mindre hypokondrisk.

Idag kan han komma till en fest utan och det tar längre tid än tio minuter innan någon känner igen honom som "Robinson-Herman". Om han ska ge tips till någon som ska vara med i Robinson så blir tipset att ha så kul som möjligt och inte oroa sig för att maten ska ta slut, för det gör den inte...