Annons

Matchfakta

Ishockey, Hockeyettan södra vår

HC Dalen-Nybro Vikings IF 5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

Dalens..

Matchfakta

Ishockey, Hockeyettan södra vår

HC Dalen-Nybro Vikings IF 5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

Dalens målskyttar: Julius Selle Larsson, Christian Kristiansen, Victor Romfors, Kalle Hult, Erik Glimberg.

Publik: 249, Skandiamäklarna Center.

Avståndet upp till serieledande Nybro var hela elva poäng inför den här matchen – därför var seger ett måste för att Dalen skulle ha fortsatt möjlighet ett komma ikapp Smålandsrivalen.

Norrahammarslaget var i förarsätet nästan hela tiden. Julius Selle Larsson öppnade målskyttet och exakt en minut senare drygade Christian Kristiansen ut ledningen till 2-0. Nybro reducerade senare i första perioden, och därmed var ställningen 2-1 när första perioden var färdigspelad.

Annons

”Gick inte över gränsen”

Andra perioden innehöll tre mål – men framför allt väldigt mycket heta känslor. Det hettade till på isen vid flera tillfällen och det blev inte mindre än 66 utvisningsminuter. I slutsekunderna fick både Dalens Anton Johansson och Nybros Johan Järlefält matchstraff efter en intern uppgörelse.

– Det är så här det ska vara, det är härligt när det är så här. Utan känslor är det inte så roligt, och det gick inte över gränsen, säger David Elmgren, som tycker att domarna skötte sin uppgift.

– Alla utvisningar var inte utvisningar. Men de gör så gott de kan, jag förstår att det inte är lätt.

Dalen ledde med 4-2 efter två spelade perioder. Victor Romfors satte 3-1 i powerplay och Kalle Hult gjorde 4-2 när han kom fri i ett numerärt underläge.

Nybro reducerade på nytt i tredje perioden, men någon kvittering kom aldrig. I stället avgjorde Erik Glimberg när han skickade pucken i mål i tom kasse i slutminuten.

Inte gett upp hoppet

– Det känns riktigt skönt, det var extra skönt att slå dem. Det var en riktig krigarinsats. Vi hade energin som vi har saknat lite den senaste tiden, den kommer när man jobbar hårt och krigar. När vi täcker skott får vi höra det, konstaterar David Elmgren, som fick pris som matchens bästa spelare.

– Det var helt okej för egen del. Deras sista mål ville jag ta och vid deras andra mål var pucken inte inne. Det har vi på video, men det får vi bjuda på när vi vinner.

Tack vare segern skiljer det åtta poäng mellan Nybro och Dalen, och David Elmgren har inte gett upp hoppet om att vinna serien och få spela play off.

– Det här var i stort sett sista chansen. Det var en måstematch, det var tre otroligt viktiga poäng som gör att vi har lite hugg. Vi har hittat tillbaka till det gamla Dalen, säger han.

JnyttTV: Kalle Hult hånades inför matchen – därför var den här segern extra skön.