Rasmus Östman kom till HFF från Örebroklubben BK Forward inför den här säsongen. Men tiden i HFF har inte blivit vad han, eller någon annan, önskat. Efter en kollission med en lagkamrat i slutet av april har Östman inte kunnat träna för fullt.
Orsaken? Östman drog på sig sin sjätte hjärnskakning.
– Det är frustrerande. Det går ytterst ytterst långsamt framåt, säger han.
Rasmus Östman berättar att det vardagliga livet med jobb fungerar som det ska, men det är på träningen han känner av huvudskadan.
– Jag hade jätteproblem de första två veckorna. Då hade jag koncentrationsproblem, svårt att läsa och ont i huvudet vid minsta ansträngning. Nu kan jag köra ett helt träningspass, men sen måste jag ta det lugnare träningen efter, säger han.

Finns en oro
När Östman är tillbaka i full form är omöjligt att sia om, han lever efter devisen att han tar en dag i taget, och en träning i taget.
– Det är klart att man funderar, samtidigt har jag lovat mig själv att vara ärlig mot mig själv, mot Husqvarna och mot min familj. På det sättet är jag inte orolig. Sen finns det ju såklart en oro att jag inte ska kunna spela fotboll mer. Men den oron slår jag bort.
Jag kommer kämpa, sen får vi utvärdera efter säsongen, säger Rasmus Östman.

Nielsen till Danmark
När det gäller nyförvärvet från Danmark, Anders Brian Nielsen, dras även han med en otäck skada. Försvararen har, som Jnytt tidigare berättat, fått problem med hjärtat och en njure.
– Vi har ingen aning om vad det är. Han har ett medfött hjärtfel, och i somras körde han på hårt och gick ner mycket i vikt. Hans hjärtspecialist i Danmark ska titta på honom, säger HFF:s sportchef Issa Iskander.
När och om Nielsen kommer att komma tillbaka är oklart, han ska undersökas i Danmark 18 augusti.

Lämnar klubben
Mer HFF. Nu står det klart att Egzon Llaphastica lämnar klubben. Llaphastica är klar för Tenhult, det bekräftar Issa Iskander för Jnytt under onsdagskvällen.

HFF