På onsdagen träffade HFF representanter från kommunen, och det står klart att Vapenvallen fortfarande inte är i speldugligt skick.

- Den är väldigt sandig fortfarande och det är gräsfrön som håller på att gro, då tål den inte att man belastar den. Vi hade räknat med att kunna spela på Vapenvallen nu på lördag och det var tanken efter tidigare dialog, säger Mats Andersson till Jnytt.

Det varmare vädret gör att gräset växer fortare nu. Mats Andersson säger att det inte finns något exakt datum för när, men hoppas att HFF får kliva på Vapenvallen så fort som möjligt.

- Det är trist, det är många som engagerar sig för att vi ska spela på vår tänkta hemmaplan. Nu är Zinken mer hemma än Rosenlund för oss, men vi har haft sex bortamatcher extra under våren, säger Andersson.

Annons

"Vi tappar intäkter"

Matcherna för dam- och herrlag, inklusive derbyt mot Mariebo i cupen, kommer tillsvidare spelas på Zinkendamms gräsplan. HFF har blivit lovade mobila läktare och hoppas att publiksiffrorna nu kan öka.

- Det kan nog bli något mer där än på Rosenlund. Tyvärr ligger vi inte så bra i serien och det påverkar alltid publiksiffrorna. Men vi tappar intäkter när vi spelar borta, vi har inte möjlighet till samma kioskverksamhet och får inte den försäljningen vi vill, säger Andersson och avslutar:

- Nu får vi ha tålamod och hoppas att det blir spelbart så snart som möjligt.