Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Mjällby AIF-Husqvarna FF 5-1 (2-0)

1-0 (18) Jesper Löfgren, 2-0 (26)..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Mjällby AIF-Husqvarna FF 5-1 (2-0)

1-0 (18) Jesper Löfgren, 2-0 (26) Jacob Bergström, 3-0 (54) Prosper Kasim, 3-1 (58) Ryan Binns, 4-1 (82) Taylor Silverholt, 5-1 (87) Bubacarr Jobe.

Domare: Haris Memisevic.

Publik: 1 227, Strandvallen.

När Husqvarna och Mjällby möttes i seriepremiären slutade matchen 0-0. Den här gången blev det desto mer målrikt.

Blekingarna inledde målskyttet när Jesper Löfgren hittade rätt efter 18 minuter och åtta minuter senare utökade Jacob Bergström ledningen till 2-0.

– Vi arbetade generellt hårt i vårt defensiva spel i första. De gjorde sitt första mål på en onödig hörna som grämer mig och det andra efter en djupledsboll, konstaterar Benjamin Westman.

Annons

HFF:s uppförsbacke blev ännu brantare när Mjällbys Prosper Kasim gjorde 3-0 tidigt i andra halvlek. Men gästerna reste sig och fick till en reducering efter ett mål av Ryan Binns.

Två sena mål

– Vi gjorde nerv av matchen när vi reducerade. Sedan hade vi två hundraprocentiga chanser att göra 3-2, och i sådana här matcher behöver vi få mål på en av de chanserna för att hålla liv i det i 90 minuter, säger Westman.

Vad är det som gör att ni inte sätter dem?

– Vi måste vara hetare när chanserna uppstår, det är klart att vi måste förvalta de chanserna. Det var ett löst skott och ett skott som gick utanför.

Mjällby gjorde två mål sent i matchen och det innebar att HFF fick se sig besegrat med 5-1.

– Man kan inte prata bort en så stor förlust som den här. Vi hade en period i andra då vi gjorde det väldigt bra och hade dem i gungning. Vi stod upp bra i 75 minuter, men deras två sista mål gör att det blir en annan känsla när matchen ska summeras. Men vi mötte ett bra lag, det är inte så förvånande att de har tio raka segrar.

”Vinna mot rätt lag”

HFF är kvar som tabelljumbo och har fyra poäng upp till både den negativa kvalplatsen och till fast mark i tabellen. Sju omgångar återstår att spela.

– I en sådan här match hade det varit all bonus om vi plockat poäng. Vi måste ta med oss de delar vi känner att vi hanterar bra och sedan mobilisera oss inför de sista sju matcherna. Vi måste vinna mot rätt lag och det krävs jättehårt arbete från alla spelare om vi ska bärga segrarna som krävs. Sedan måste vi ha rätt mindset eftersom det är andra förutsättningar på hösten då matcherna kan avgöras på de mest underliga sätt, säger Benjamin Westman.