Annons

Både Marc Axengren och Anton Henningsson var båda med i Husqvarna FF:s lag i träningsmatchen mot Jönköpings Södra före jul. Nu har de båda mittbackarna kritat på varsitt tvåårskontrakt med division 1-klubben.
Marc Axengren, 23, kommer närmast från seriekonkurrenten Norrby som han har representerat under fem säsonger. Han är i första hand värvad som mittback men kan även användas som central mittfältare.
– Han är så nära Joakim Karlsson (mittback i J-Södra) man kan komma, det är nästan en kopia. Det är en otroligt aggressiv spelare som har snittat sex-nio gula kort i Norrby, och vi kommer att få jobba med att han ska hålla ner de gula korten. Han har blivit utsedd till Norrbys bästa spelare tre år i rad, han har bra blick för spelet och är aktiv med sin passningsfot hela tiden, säger Issa Iskander.

”Nästa steg i karriären”
22-årige Anton Henningsson, med Gislaveds IS som moderklubb, står noterad för tre superettamatcher med IFK Värnamo men kommer närmast från en säsong i FK Ørn Horten i norska tredjedivisionen.
– Han är väldigt aggressiv, följsam och bra i luft- och duellspelet. Tanken är att Husqvarna ska ge honom nästa steg i karriären, säger Iskander.
HFF gör en nystart och har som ambition att ha en trupp med unga och utvecklingsbara spelare. Det är något som tilltalade de båda nyförvärven.
– Det känns väldigt bra att komma hit. Det är många unga och hungriga spelare i laget, så det har känts bra på träningarna, säger Henningsson.
– Det är en förening som vill satsa och komma framåt, och de första intrycken har varit positiva. Jag vill utvecklas som spelare och som lag hoppas jag att vi kommer högre upp än förra året, säger Axengren.

Hamidovic på väg in
Eftersom Erik Hermansson och Kristofer Snarberg finns kvar från förra säsongens trupp har HFF nu fyra mittbackar i truppen.
– Konkurrensen är stentuff, och nu återstår det att se vem som får spela. Vi har valt att prioritera defensiven, och det här är ett led i det. Vi ska vara bra på att försvara oss och släppa in färre mål än de två senaste åren, säger Iskander, som aviserar att fler nyförvärv kommer att presenteras inom kort.
– Vi jobbar på att ha dubbla alternativ på alla positioner och målet är att ha en trupp på 20 utespelare och tre målvakter.
Två spelare som är aktuella för en övergång är Edin Hamidovic, som den senaste säsongen spelade i Motala AIF, och Arber Hasani från Tenhults IF.
– Edin tränar med oss just nu och det är en intressant fotbollsspelare som är otroligt duktig i sista tredjedelen av planen. Vi får se om vi kan komma överens och lösa den ekonomiska biten. Även Arber är jätteintressant för oss, vi har kommit långt med honom så nu gäller det bara att hitta en helhet som fungerar. Han är en av de unga talanger i bygden som vi är måna om att knyta till oss, säger Issa Iskander.

JnyttTV. Nyförvärven presenterar sig:

HFF