Peter Gwargis finns med på The Telegraphs lista med 100 hetaste spelarna i januarifönstret – som annars innehåller namn som Pierre-Emerick Aubameyang. Antoine Griezmann och Dimitri Payet. Gwargis jämförs med Arsenals och Tysklands storstjärna Mesut Özil.

– Det finns absolut likheter, Peter är vänsterfotad med jättefin blick, fantastisk passningsfot och teknik. Det var vår förre a-lagstränare Niclas Tagesson som direkt efter första träningen han gjorde kallade till sig Peter och sa typ ”Özil, kom hit”. Sedan har det blivit lite av ett smeknamn efter det. Niclas sa efteråt att det här är det närmaste en Özil i spelstil han någonsin sett, och han har ändå tränat klubbar i 18 år, säger Issa Iskander, sportchef i Husqvarna FF till sajten FotbollDirekt.se.

”Är väldigt förtjusta”

Peter Gwargis tillhör Husqvarna FF:s juniortrupp men har även fått träna en del med a-laget. Hans framfart har inte gått obemärkt förbi hos storklubbarna, och han har blivit inbjuden till provspel av flera klubbar.

– Det stämmer, han tackade nej till provspel med Arsenal, och även Manchester City, samt några allsvenska klubbar. Han var och tränade med Feyenoord före jul och de gillade vad de såg. De är väldigt förtjusta i honom och bjöd över honom igen nu, så han åkte i söndags och ska vara där en vecka, säger Issa Iskander, som hoppas att Gwargis stannar i HFF under 2017 års säsong.

Två andra svenskar finns med på The Telegraphs lista. Det handlar om Benficas Victor Nilsson Lindelöf och IFK Norrköpings Linus Wahlqvist.

HFF