Annons

Annons

Redan i december rapporterades det om att Al-ammari var på väg bort från Husqvarna för att ansluta till den danska storklubben Bröndby. Men den gången blev det inte något av det hela. Nu däremot är det klart att Öxnehagasonen Al-ammari går till Bröndby på ett tre-årskontrakt.
– Jag var där nere och provspelade två gånger. Jag såg hur de tog hand om sina spelare och hur deras ungdomsverksamhet såg ut, så det var inget svårt beslut, påpekar Al-ammari.

Jagad av andra storklubbar
Trots att flera andra, både inhemska och utländska, klubbar var ute efter talangens signatur, valde alltså han att skriva på för den danska huvudstadsklubben.
– Det var flera klubbar från både Tyskland och Spanien, men även Sverige, som hörde av sig, men Bröndby var mest intressant för min del.
– Det kommer självklart bli svårt att lämna skolan, familjen och kompisarna, men om jag inte hade tagit den här chansen nu så hade jag ångrat mig i resten av mitt liv.
Amir Al-ammari är inte den enda Husqvarnaspelaren som har tagit steget från HFF till Bröndby. Den nuvarande Werder Bremenspelaren Denni Avdic tog samma steg när han var ung. Amir Al-ammari lämnade IFK Öxnehaga i en tidig ålder för att spela i Husqvarna FF. I HFF har han det senaste året tränat med A-laget och även spelat träningsmatcher med dem, några tävlingsmatcher har det dock inte blivit med A-laget, men det är inget som han är arg över.
– Med tanke på att jag inte har något A-lagskontrakt så har de förklarat för mig att det blir svårt att få spela.
– Husqvarna har betytt jättemycket för mig. Jag började spela i Öxnehaga men det var i Husqvarna som jag fick den mesta utvecklingen. Det var där jag insåg att jag ville satsa på fotbollen och nå mina mål, menar Al-ammari. Men just målen sträcker sig utanför de nordiska gränserna.
– Jag vill självklart spela så högt upp som möjligt, förhoppningsvis i ett storlag i en av de bättre ligorna i Europa.

Stor skillnad gentemot HFF
Flyttlasset går redan på fredag för talangen, som menar att det kommer bli en stor omställning för honom, både på och utanför planen.
– Det kommer krävas mycket mer av mig. Det kommer vara mer träningar, och ibland även två träningar per dag.
– Jag och familjen åkte ner i förra veckan för att se hur det var där nere. Vi tittade på skolan och på allt runt omkring. Jag kommer gå i Bröndbys egen skola. Vi var jättenöjda med allt där nere, men det kommer bli lite jobbigt utan familj och vänner, säger han.
Känner du att det är en stor risk att flytta vid en så ung ålder?
– Nej, det tror jag inte. Man måste testa för att se vart det leder. Om du inte lyckas så har du alltid vägarna tillbaka hem. Om du lyckas är det bara en bonus, avslutar Amir Al-ammari.

Jozo Glavas