Husqvarna FF tog på söndagen emot succénykomlingen Torns IF på Vapenvallen. Skånelaget som tippades tillhöra botten har tydligt häng på topplagen i jakten på Superettan.

HFF inledde bra och skapade ett par vassa målchanser i den första halvleken. Närmast kom Joel Stevens som blev fri med motståndarmålvakten utan att göra mål.

- Vi hittar rättvända forwards i en bra yta mellan deras backlinje och mittfält, sen hade vi något friläge där. Joel hade ett, jag hade väl haft ett om han inte blivit utvisad, säger Johan Karlefjärd efter matchen.

- Sen har vi något mer läge, och det hade kanske gått annorlunda om vi fått in 1-0, men den andra halvleken är inte bra, fortsätter han.

"Tyvärr sänker vi oss"

Situationen där gästerna fick en spelare utvisad inträffade i halvlekens slutskede. Johan Karlefjärd var igenom när han blev nerdragen av Torns mittback och lagkapten Niklas Nilsson. Domaren blåste frispark till HFF och drog upp det röda kortet, vilket kändes som ett helt korrekt beslut.

Annons

- Det kändes som om jag hade en hyfsat klar målchans om jag hade fått fortsätta, jag ser inte exakt vad som är runt mig, men den kändes klar. Tyvärr sänker vi oss istället för att höja oss med en man mer, menar Karlefjärd själv.

Och visst gick HFF ner sig i sitt anfallsspel i den andra halvleken. I matchminut 59 skickade Astrit Seljmani in 0-1 med ett långskott som letade sig in i mål. Efter ledningsmålet sjönk Torn, som släppt in minst antal mål i serien, lågt och HFF hade svårt att ta sig igenom.

- Vi går in i paus och vet att de kommer ligga lågt, kontra och gå på fasta situationer. Vi skulle sätta fart på bollen, men nu blev det inte så utan det blev ett klassiskt tio mot elva-spel där man går ner sig lite istället för att höja sig.

Det var besviket i HFF när slutsignalen ljöd.
Foto: Erik Boström

Hemmalaget försökte framåt, de lyfte upp mittbacken Didric Andersson som extra tyngd under slutminuterna och det blev småfarligt vid något tillfälle. Utdelning i form av mål blev det dock inte för HFF.

Matchen slutade 0-1 och HFF ligger på negativ kvalplats i en väldigt jämn undre halva av tabellen.

- Det var en riktigt tung förlust faktiskt med tanke på att det här är ett lag som jag tycker vi ska slå. Det känns riktigt tungt att vi inte kommer upp i nivå i andra halvlek, avslutar Johan Karlefjärd.

Jnytt-TV: Malek Iskander sammanfattar matchen.