Annons

Efter förra omgångens skräll när Råslätt överraskande besegrade Bromölla har Assyriska klivit förbi och upp på förstaplatsen i division 2. Assyriska har 44 poäng, Bromölla 43. Trea ligger IFK Berga med 34. Det återstår fyra omgångar inför helgens omgång mellan de tydliga topplagen.

- Det här är det bästa som finns. Jag kommer ihåg när jag var spelare och det är de här matcherna man kommer ihåg. Att vara med och vinna en serie och spela om det. För spelarna att ha kommit hit till denna match när man får chansen att spela inför mycket folk i en match som gäller lite mer. Det är det här de kommer komma ihåg så det gäller att de går ut och njuter, säger lagets tränare Andreas Tegström inför lagets torsdagsträning.

"Vet hur de spelar"

När lagen möttes i våras slutade det 1-1, detta efter ett sent kvitteringsmål av Simon Karlsson Adjei.

Annons

- Det var ett mål på slutet där, men chansmässigt var det en jämn historia. Vi vet hur de spelar och vad de är ute efter, så vi får se vad vi kan göra åt det, säger Tegström.

Vad blir viktigt för er?

- Det viktiga blir återerövringen. Vi kommer ha mycket boll och ofta på deras planhalva. Men det är viktigt att vinna tillbaka den så snabbt som möjligt och det har vi varit duktiga på på slutet.

Skyttekungarnas kamp

Simon Karlsson Adjei leder seriens skytteliga i stor stil med 26 gjorda mål. Tvåa ligger Bromöllas André Reinholdsson med 15, en siffra som förmodligen varit högre om det inte vore för vissa skadebekymmer. Anfallaren är dock klar etta i Bromölla, Reinholdsson har tidigare spelat sporadiskt i både Allsvenskan och Superettan med Mjällby AIF.

- Han är duktig, rätt allround. En spelare som vill ha den i ytan bakom backlinjen i djupet. Han har varit skadad en del och därav har målproduktionen stannat av. Men det är imponerande med dem att de fortsatt vinna, det har blivit 1-0 i många matcher. De har flera spelare att se upp med och är bra i sin kontringsfas.

Det var glatt och uppsluppet i Assyriska innan torsdagens träning.
Foto: Erik Boström

Inför säsongen valde Assyriska att satsa på flera unga spelare, spelare som enligt Tegström vill något med sin karriär och tar kliv framåt varje vecka. En strategi som fallit väl ut.

- Man vet vad de vill med sin fotboll och då lyssnar de, tar plats och presterar på träning för att kunna prestera på match. Vi har verkligen inga problem med att folk inte kommer på träningarna och det är nyckeln till att utveckla ett spel, resonerar Tegström, som ställer tydliga krav på spelarna.

- Vi ställer krav, är du inte med på träning är du inte med och konkurrerar heller. Det är så du bygger framgång, man måste vara på plats för att utveckla laget och dig själv, det är nyckeln.

Vad har ni lagt fokus på i veckan?

- Vi lägger fokus på vårt spel varje vecka, sen självklart in med detaljer på våra motståndare också. På vad de är duktiga på och lägger in det i övningar. Men grunden från första veckan i januari har varit på att bygga vårt eget spel i både försvar och anfall.

Vad tror du om era chanser på lördag?

- Chanserna är jättegoda, vi har många unga spelare och det är en väldig möjlighet. Det viktiga är att de njuter av detta, det är det de ska göra. Allt jobb vi gjort de här månaderna är gjort, nu ska vi ut, njuta och ha kul.

Jnytt-TV: Avstängde Midhad Jukovic om att behöva följa matchen från läktaren.