Annons

Mullsjö, som förlorade med 3-6 i den första semifinalen i måndags, var revanschsuget inför match två som spelades i Nyhemshallen på onsdagskvällen.

Det blev revansch – efter en svängig match med många mål och en hel del heta känslor.

– Vi hade inte slagit dem på ett tag, och det var väldigt skönt att få det på tavlan. Att vi inte var där i första matchen är ett underbetyg, i dag var vi som vi ska vara, säger Kasper Hedlund.

Växjö gick upp i ledning två gånger i första perioden, men Mullsjö kvitterade till både 1-1 och 2-2 under de första 20 minuterna. Samtidigt som perioden var slut drog flera av Växjös supportrar på sig plastskynken och visade upp en skylt med texten ”spotta nu då”. De syftade förstås på att Kim Ganevik var avstängd i två matcher i kvartsfinalserien mot Linköping sedan han spottat på en supporter.

Firade framför Växjös fans

Sedan följde en målrik andra period där lagen turades om att vara i ledning. Gästerna gick upp till 4-3, men hemmalaget reste sig på nytt och ledde med både 5-4 och 6-5 som var ställningen efter två spelade perioder.

5-4-målet gjordes av Kim Ganevik, som direkt efter målet hoppade över sargen och firade mitt framför Växjös klack. Ganevik visades ut i två plus tio minuter för osportsligt uppträdande och bortalaget utjämnade till 5-5 i detta powerplay. Publiken visade tydligt sitt missnöje och buropen avlöste varandra en kort stund.

Matchfakta

Innebandy, SM-semifinal, match 2:7

Mullsjö AIS-Växjö IBK 9-5 (2-2, 4-3, 3-0)

Målskyttar, Mullsj..

Matchfakta

Innebandy, SM-semifinal, match 2:7

Mullsjö AIS-Växjö IBK 9-5 (2-2, 4-3, 3-0)

Målskyttar, Mullsjö: Kasper Hedlund, 3, Johan Nygårdh, Viktor Wibring, Kim Ganevik, Filip Wiklund, Isaac Rosén, David Gillek.

Växjö: Filip Kjellsson, 2, Ludwig Persson, Linus Pettersson, Johan Roos.

Publik: 1 182, Nyhemshallen.

1-1 i matcher.

Annons

Mullsjö utökade ledningen till 7-5 tidigt i tredje perioden. Efter det skapade västgötarna flera farliga målchanserna som man inte lyckades förvalta. Växjö hade en hel del av spelet men hade svårt att ta sig in på mål. Smålänningarna tog timeout och plockade ut målvakten Eero Kosonen, men då gjorde Isaac Rosén och David Gillek varsitt mål i tom kasse. Därmed slutade matchen 9-5.

– Det låter lite klyschigt, men vi var både förberedda och där på ett annat sätt, säger Kasper Hedlund, som håller med om att segern aldrig kändes hotad på slutet.

”Gammal och sliten”

– Det berodde på att vi hade spelat bra i 40 minuter innan, vi fick betalt för det. Vi hade tre formationer som pumpade på högt. Det gjorde att deras backar inte fick tid, och då kan de inte fokusera på att såra oss. Vi fick bra utdelning på vårt offensiva försvarsspel.

Den stora matchvinnaren var Kasper Hedlund som gjorde tre av målen, samtliga i mittperioden.

– Det var skönt. Jag hade bara gjort ett innan i slutspel, så det var lite islossning, säger 24-åringen, som hade bytt klubba inför den här matchen.

– Jag hade inte haft den sedan jag gjorde två mål i en grundseriematch mot Växjö, men då förlorade vi. Jag tyckte att den var gammal och sliten, men i dag gjorde jag ett nytt försök.

Det här var Mullsjös första seger någonsin i en semifinal. För två år sedan blev det respass efter fyra raka förluster mot Falun. Efteråt var det lagom mycket glädje i laget.

– Det är roligt så klart. Samtidigt har vi höjt ribban till vad som är vår standard. Det gäller att komma ner i skoskaften nu. Vi måste plocka en match där och det har vi tänkt göra på fredag, säger Kasper Hedlund.

Läs mer: Så svarade Ganevik på Växjöfansens hån

JnyttTV. Hör vad en av målskyttarna, Filip Wiklund, säger om matchen.