Annons

Den 16 juni kommer nämligen personerna bakom OPA, Jonas Vogel, Filip Jenven och Ivan Martic att arrangera studentfesten i samma lokaler.

Så här långt är elever från Sanda, ED, Bäckadal och Per Brahe klara och ytterligare någon gymnasieskola kan komma till.

- Konceptet kommer att likna det som vi tidigare har använt. Skillnaden är att vi haft åldersgräns på 20 år tidigare, den kommer vi att sänka nu eftersom det rör sig om studenter, säger Jonas Vogel.

Byter lokal

Tidigare har den stora studentfesten ägt rum på Sliver i Jönköping, men nu byter man lokal.

- Det började med att en grupp gymnasieelever tog kontakt med oss och undrade om vi hade tänkt att göra något. En hel del hade hört talas om Måndag JKPG även om de inte varit där själva.

Annons

- De gick tillbaka till sina skolor och hade en omröstning bland eleverna och det var en stor majoritet som ville ha festen i magasinen vid Munksjö. Och sedan har det bara rullat på.

Precis som tidigare kommer Företagscatering att ha hand om mat, servering och alkohol.

- En av de viktigaste sakerna blir att säkerställa att det endast är studenter som kommer in. Killar och tjejer med vita mössor som slutar skolan. Några andra personer kommer inte in. Det här är deras kväll helt och hållet.

Biljettsläpp på skolorna

Runt 1600 personer räknar Jonas Vogel kommer att dyka upp. Det dröjer fortfarande ett tag innan biljetterna släpps på respektive skola, men det är förköp som gäller.

Förutom de fyra skolorna Sanda, ED, Bäckadal och Per Brahe finns det även intresse från Plusgymnasiet, Tenhultsskolan, Vaggeryd samt Brinellgymnasiet i Nässjö. Men där är inget klart än.

Dansk stjärna

Danska stjärnan Hedegaard är dj och enligt Jonas Vogel en mycket uppskattad sådan.

- Han är oerhört duktig och har spelat på många stora festivaler. Han varvar friskt mellan olika stilar vilket jag gillar.

Se bilderna från förra årets studentfest