Annons

Den 7-15 april avgörs Dubai international ice hockey tournament, en årlig inbjudningsturnering. Swedish Vikings, ett projekt som drogs igång av Kristoffer Winterstein för att ge spelare från olika delar av Sverige chansen att avsluta säsongen i Dubai, ställer upp med fyra lag.

Förstalaget är en blandning av spelare i division 1 och pensionerade SHL-spelare. I den trupp som presenterats på Facebook finns HC Dalens anfallare Julius Selle Larsson med.

– Det var Martin Pettersson, vår målvaktstränare, som hittade arrangemanget på Facebook och vi var snabba att höra av oss. Jag kom med och det kommer bli helt fantastiskt, säger Selle Larsson till Jnytt.

Annons

Vad ser du mest fram emot, hockeyn eller Dubai?

– Det är helheten, jag har länge velat besöka Dubai och nu får jag göra det i kombination med hockey och tillsammans med stora profiler. Det ska bli fantastiskt roligt.

I laget som HC Dalens forward ska spela med ingår bland annat Conny Strömberg och Emil Kåberg. Selle Larsson säger att det kommer vara någon form av tillställning varje kväll och att de bland annat ska åka lyxyacht i persiska viken.

– Det blir häftigt. Jag tror en av ishallarna vi ska spela i ligger i ett köpcentrum. Det måste vara ganska unikt, berättar han.

"Hoppas på skönlir"

Det är i skrivande stund oklart vilka lag som kommer stå för motståndet. Men upplägget är tre speldagar, två för gruppspel och en för slutspel.

– Det ska bli kul och spännande att se vilka vi får möta, men jag hoppas vi kan få till lite skönlir.

26-åringen har den här säsongen gjort 22 poäng på 26 matcher och går mot sin poängbästa säsong någonsin i hockeyettan. Personliga rekordet är från säsongen 2012/13 då det blev 26 poäng på 37 matcher i Skövde IK.

– Jag har ökat på poängskörden och fått mycket förtroende. Jag kom bra förberedd rent fysiskt inför säsongen och det har släppt en del under året, säger Larsson, som dock inte hymlar om att hösten slutade i besvikelse.

– Det var besviket i hela gruppen att missa Allettan. Sen hade vi lite sjukdomar under jul och fick en tuff start på vårserien, men nu vann vi senast mot Halmstad och ska möta alla lag förutom dem två gånger till. Så vi har fortfarande förutsättningar för att knipa en plats och spela play off, avslutar Julius Selle Larsson.