18 april

18-åriga backen William Fransson lämnade moderklubben Tingsryds AIF för HV71:s U16-lag 2015. Säsongen som gick fick Fransson träna en hel del med a-laget och står även noterad för 8 matcher i SHL. Genom åren har han även representerat Sverige i ungdomslandslag och tog bland annat guld i U17-VM.

Nu lämnar han dock HV och återvänder till Tingsryd. Fransson lånades ut och spelade en match i TAIF under säsongen och på skärtorsdagen presenterades han som ett nyförvärv inför kommande säsong.

– Det känns väldigt roligt att vi kan få hem William till Tingsryd igen. William är en ung, skridskostark, teknisk och spelskicklig back. William har fått känna på SHL-luften i år ett antal matcher och gjort det riktigt bra. Han har varit en tongivande spelare i HV71:s juniorlag senaste säsongen. Vi tror väldigt mycket på William och det ska bli riktigt roligt att få jobba med honom säsongen som kommer, säger Tingsryds sportchef/huvudtränare Magnus Bogren till klubbens hemsida.

Annons

16 april

Leksand uppges jaga Nils Andersson (8). Backen har ett år kvar på kontraktet med HV71.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Här kommer en riktigt silly season-doftande nyhet. Sajten hockeynews.se rapporterar att nykomlingen Leksand är intresserat av att värva HV71:s Nils Andersson.

Backen har haft en tung första säsong i Jönköping där han även var bänkad under delar av kvartsfinalserien mot Färjestad.

Andersson har ett år kvar på kontraktet med HV71 men det är förstås inte otänkbart att en övergång går att lösa.

Sedan tidigare har Andreas Thuresson brutit sitt avtal med klubben trots att ett år återstod på avtalet.

Om Andersson skulle hamna i Leksand blir han lagkamrat med den förre HV-spelaren Sebastian Wännström som nyligen kritade på för klubben.

Bergman om HV-uppgifterna

Marcus Bergman uppger att han inte är klar för HV71.
Foto: Christine Olsson/TT

Bloggen har tidigare skrivit om uppgifterna rörande Västerås succéman Marcus Bergman. Enligt sajten vikfancentral.com ska Bergman vara nära spel i Jönköpingsklubben.

Men när Västerås återsamlades efter sin ledighet fanns Bergman på plats.

Fast om forwarden kommer vara kvar i klubben även över kommande säsong är oklart.

– Nej, intresse finns ju. Men jag har inte skrivit på nånstans. Man har ju hört att folk har snackat, men som sagt det är mycket rykten. Jag försöker bara ta det som det kommer och prata igenom om det finns något som är intressant, säger Bergman till Hockeypuls.

Bergman har tagit del av uppgifterna som placerar honom i HV71.

– Jag läste också det. Men det är rykten och sånt agenten sköter. Har jag inte hört nånting från honom så kommer jag inte lägga nån vikt vid vad folk skriver, säger Bergman.

Bergman hade något av en succésäsong med 31 poäng på 48 grundseriematcher. Han har kontrakt med Västerås även kommande säsong.

15 april

Andreas Thuresson uppges klar för spel i Tyskland.
Foto: Erik Boström

I förra veckan bröt Andreas Thuresson sitt kontrakt med HV71 trots att det återstod ett år på avtalet. Enligt uppgifter till tidningen Expressen var den 31-årige forwarden i stället nära en klubb i Tyskland.

Och nu ser det ut att bli precis så.

Den tyska tidningen Eishockeynews skriver att Thuresson är klar för Düsseldorf, enligt hockeysverige.se.

Klubben slutade sexa i den tyska ligan och åkte därefter ut i kvartsfinal i slutspelet.

14 aprilAlexander Ytterell lämnade HV71 efter säsongen. Enligt Sportbladet skulle backen i stället testa lyckan i Finland. Och just så verkar det bli. Enligt Expressens bloggare Johan Svensson är Ytterell klar för Tappara.

HV71 värvade succébacken Mikko Lehtonen från just Tappara inför den gångna säsongen.

12 april

Johannes Kinnvall uppges lämna Timrå för spel i HV71.
Foto: Erik Mårtensson/TT

På fredagen stod det klart att Linus Sundin blir HV71:s första nyförvärv inför säsongen 2019/20. Fler spelare är på ingång, och nu uppger Sportbladet att Johannes Kinnvall har bestämt sig för spel med Jönköpingsklubben. Enligt tidningen stod valet mellan Brynäs och HV71.

Den 22-årige backen, med IK Sätra som moderklubb, SHL-debuterade i Brynäs säsongen 2016/17 och har de två senaste åren representerat Timrå. Under den nyss avslutade säsongen stod han för 14 mål och lika många målgivande passningar på 59 matcher.

Johannes Kinnvall är en offensiv back och kommer att fylla en av luckorna som uppstår efter Mikko Lehtonen och Alexander Ytterell.

11 april

Sebastian Wännström klar för Leksand.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Sebastian Wännström har tidigare placerats i Brynäs och finska KooKoo. Men nu står det klart att forwarden, som lämnade HV71 efter säsongen, är klar för nykomlingen Leksand.

– Wännström är en riktig "firecracker" från röd linje och framåt. Det är en speedig spelare som vill ta pucken till mål, vara i de heta zonerna, ta avslut och göra mål. Han har lång erfarenhet av spel på hög nivå. Jag tycker dock att han har hamnat lite i skymundan i HV71, och det är en spelare med en stor potential framåt, säger Leksands general manager Thomas Johansson till Leksands hemsida.

Wännström har kritat på ett tvåårsavtal.

– Det ska bli riktigt roligt och inspirerande att få komma till Leksands IF. Det är en anrik klubb som har någonting bra på gång och jag ser fram emot att få komma på plats i Leksand och få träffa alla. Det blir en utmaning för oss som lag, så är det alltid första året i SHL, men jag tror verkligen på det. Personligen kändes det helt rätt för mig när det kom på tal med Leksand, säger Wännström.

Anton Bengtsson i HV:s tröja mot Rögle. Nästa säsong blir det tvärtom.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Bengtsson klar för Rögle

Anton Bengtsson var en av de spelare som lämnade HV71 efter säsongen. Uppgifter från Sportexpressen placerade honom i Rögle.

Nu har Skånelaget bekräftat värvningen. Centern är klar för två år.

– Jag har hunnit vara med några säsonger nu och samlat på mig mycket erfarenhet och vet vad som krävs för att vinna. Och det är något jag tar med mig ner, jag ser fram emot nästa säsong, säger Bengtsson i en kommentar på Rögles sajt.

I Rögle återförenas Bengtsson med Ted Brithén och Chris Abbott som tidigare spelade i HV71 men nu är sportchef och därmed den som lockat till sig HV-profilen.

– Jag känner Anton väl från mina år i HV71 då vi spelade ihop och jag vet att i Anton får vi en ledartyp och en stabil offensiv produktion som vi söker efter, säger Abbott.

Alexander Ytterell lämnar HV71 för Finland.
Foto: Peter Gustafsson

Backen uppges lämna för Finland

Alexander Ytterell uppgavs tidigare i veckan förhandla med HV71 om en fortsättning i klubben. Men nu rapporterar Sportbladet att backen är klar för spel i den finska ligan. Tidningen skriver inte vilken klubb det rör sig om.

Ytterell har stundtals haft en tuff tid under sina två år i HV71.

Debutsäsongen blev förstörd på grund av en skada.

Den här säsongen har backen åkt in och ut ur laguppställningen. Han spelade till sig en plats i laget under slutspelet men missade avgörandet mot Färjestad på grund av skada.

– Jag kan inte kommentera någonting mer än att Alexander Ytterell inte har något avtal med oss. Just nu pågår det inga förhandlingar med Alexander Ytterell, säger sportchefen Johan Hult.

HV71 bekräftar senare under torsdagskvällen att backen inte blir kvar i klubben.

Niklas Hansson avslutade HV-sejouren med ett SM-guld.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Backen återvänder till SHL

Niklas Hansson var med och vann SM-guld med HV71 säsongen 2016/17. Därefter gick flyttlasset över Atlanten till Dallas Stars organisation för backen.

Men NHL-debuten har uteblivit. Hansson har fått tillbringa sin tid i Nordamerika i klubbens AHL-lag, Texas Stars.

Och nu ser det ut som att backen återvänder till svensk ishockey. Men det blir inte till HV71.

Hansson ska i stället vara klar för Rögle, som han spelade för innan övergången till HV inför säsongen 2015, enligt Helsingborgs Dagblad.

9 april

Felix Sandström avslutar säsongen med Lehigh Valley Phantoms i AHL.
Foto: David Wreland

Det är sedan tidigare klart att målvakten Felix Sandström flyttar till Nordamerika nästa säsong. Sandström, som varit utlånad till HV71 den här säsongen, skrev redan förra våren på ett så kallat entry level-kontrakt med Philadelphia Flyers – och nu uppger NHL-klubben att Sandström åker över redan nu för att avsluta säsongen med Lehigh Valley Phantoms i AHL. Det var sajten Hockeysverige.se först med att rapportera.

Sandström avslutade även förra säsongen med Lehigh Valley Phantoms, utan att få spela några matcher. Det är redan nu klart att laget kommer att missa Calder Cup-slutspelet.

Felix Sandström draftades av Philadelphia Flyers i den tredje rundan, totalt som nummer 70, sommaren 2015. Han stod i 19 matcher för HV71 säsongen 2018/19.

Har du ett hockeytips? Kontakta Jnytts sportredaktion här.

7 april

Isac Brännströms gjorde en fin säsongsavslutning. Men var spelar han nästa säsong?
Foto: David Wreland

Han åkte in och ut ur laget under hösten. Efter tränarbytet fick han allt mer förtroende och i slutspelet var han del av HV:s hetaste anfallstrio. Isac Brännströms säsong gick från klarhet till klarhet.

Hans kontrakt med HV71 löper ut nu efter säsongen och det är oklart var han spelar sin ishockey kommande säsong. Direkt efter förlusten i match sju uppe i Karlstad berättade Brännström för Jnytt att han var öppen för en fortsättning i HV.

– Ja, absolut. HV är en fantastisk klubb som jag har spelat i länge. Men vi får se vad som händer. Är jag inte kvar så är jag inte kvar. Du får ta det med agenten. Men det är absolut en fantastisk klubb, sade Brännström då.

Nu rapporterar hockeysverige.se att det finns SHL-intresse för Brännström, men att det fortfarande är ovisst var han spelar kommande säsong. Anfallarens agent, Peter Nilsson, säger att det fina slutspelet har gjort att 20-åringen har stärkt sitt marknadsvärde.

– Det har han gjort, definitivt. Det är kul, han har gjort ett jättefint slutspel där han visat hela SHL vad han går för, säger Peter Nilsson och fortsätter till hockeysverige.se.

– Hans framtid ser ut som så att han med största sannolikhet kommer att spela i SHL nästa år.

Om det blir i HV eller någon annan klubb vill Peter Nilsson inte kommentera.

4 april

Lina Ljungblom ser ut att stanna i Skövde nästa säsong. Foto: Arkiv/Skövde Nyheter

HV71 kan snuvas på stjärnan

Lina Ljungblom har gjort ett par inhopp i HV71 i SDHL under den gångna säsongen. Den 17-åriga supertalangen visade direkt framfötterna med bland annat två mål i sin debut.

Mellan inhoppen i HV71 har forwarden spelat juniorhockey med killar hemma i Skövde. Och det verkar bli så även kommande säsong, säger Ljungblom till Sportbladet i samband med att hockey-VM nu drar i gång.

– Jag har inte bestämt mig helt ännu, men det känns som det. Jag har ett år kvar på gymnasiet och vill gå klart det innan jag flyttar så det inte påverkar skolan. Skolan är viktig, säger Ljungblom.

2 april

Västerås Marcus Bergman ser ut att vara på gång till HV71.
Foto: Christine Olsson/TT

Hockeylagen har sedan länge börjat se över sina trupper till kommande säsong. HV71 är inget undantag. Nu skriver den initierade Västeråsbloggaren Mikael Norén att Västerås succéman Marcus Bergman är på gång till HV71.

Enligt bloggen ska forwarden vara ”högst troligen klar” för HV71.

Bergman har kontrakt även över nästa säsong. Han svarade för 31 poäng på 48 matcher i allsvenskans grundserie den gångna säsongen.

Sebastian Wännström är på väg bort från HV71.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Wännström lämnar HV71 – men inte för Brynäs

Att Sebastian Wännström ser ut att lämna HV71 efter att forwardens kontrakt går ut verkar det inte råda någon tvekan om.

Tidigare uppgifter har placerat Wännström i Brynäs, en klubb han tidigare representerat. Men nu skriver Sportbladet att forwarden inte kommer att hamna i Gävle.

Wännström ska i stället ha fått ett kontraktserbjudande från finska KooKoo.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app