Annons

- Nu är det slut. Jag får istället möjlighet att ägna mer tid åt familjen, säger David och fortsätter:

Mera fakta

Namn: David Fredriksson

Ålder: 31 år

Född: Jönköping

Draftad: 2004 av St. Louis Blues

Klubbar: HV..

Mera fakta

Namn: David Fredriksson

Ålder: 31 år

Född: Jönköping

Draftad: 2004 av St. Louis Blues

Klubbar: HV71, Västerås, Södertälje, Tingsryd, Idaho Steelheads, Rouen, HC Dalen.

Meriter: Två SM-guld med HV71. Fransk mästare med Rouen. 195 SHL och slutspelsmatcher.

- Just nu känns det bra. Men jag vet samtidigt att det förmodligen kommer att rycka i benen längre fram...

Med två SM-guld med HV71 och en fransk ligatitel kan ”Tuppen” se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär.

Rolig resa med Dalen

Förutom spel i HV71 har han även fått dra på sig den blågula landslagsdräkten, han har även spelat i bland annat Södertälje.

Men det är HC Dalen som ligger honom varmast om hjärtat.

- Den här resan som jag fått göra med Dalen, att gå från ett mittenlag i division II till att bli ett bra division I-lag, är det roligaste jag har varit med om. Jag är riktigt stolt över att fått vara med och hjälpa min moderklubb.

- Jag tyckte naturligtvis att det var roligt tidigare också, men jag var inte helt nöjd med vad jag åstadkom om man tittar lite längre tillbaka i tiden.

Stor talang

David kom fram som en stor talang. Tog klivet över till HV71 där framgångarna fortsatte. Han spelade i juniorlandslaget, fick spela i HV:s A-lag och spåddes en lysande karriär.

- Men på något sätt så stannade mycket upp. Jag tog inte det där sista steget som jag själv ville. Därför tycker jag att det var så kul att det gick bra de här åren i Dalen.

Annons

I HC Dalen blev han snabbt ansiktet utåt. Lagkaptenen som förde allas talan samtidigt som han var en spelare som de yngre såg upp till.

Dalen marscherade upp i ettan och var plötsligt betydligt mer attraktivt än när man ”harvade” i tvåan.

”Tuppens” sista säsong blev dock inte som han eller Dalen tänkt sig. En efterhängsen skada gjorde att han tvingades till operation vilket gjorde att han missade större delen av säsongen.

Tungt sista år

- Det var ett tungt sista år. Det var inte bara jag som var skadad utan vi hade oflyt. Siktet var inställt på allettan men det gick inte. Med facit i hand tycker jag vi gjorde bra ifrån oss som bara var fem poäng ifrån en kvalplats.

Vad som händer i framtiden står skrivet i stjärnorna. Kanske någon ledarroll i HC Dalen. På sikt hoppas han att få vara med och arbeta i föreningen igen.

Under tiden blir det mer tid över till familjen.

- Det kommer att bli en lyx som jag inte har haft tidigare. För det mesta har jag åkt tidigt och kommit hem sent efter träningen. Nu blir det ändring på det.

HC Dalens framtid tycker han ser ljus ut.

- Vi tar hela tiden små steg i rätt riktning. Det finns förutsättningar för Dalen med sin ungdomsverksamhet att få ihop något bra. Jag skulle inte alls bli förvånad om Dalen någon gång tar klivet upp till allsvenskan. En stad av den här storleken har absolut råd att ha ett lag både i SHL och i Allsvenskan.

Bättre samarbete

- Jag kan också tänka mig att samarbetet med HV skulle bli ännu starkare om Dalen avancerade en division. Allsvenskan är trots allt riktigt bra.

Därmed avslöjar ”Tuppen” att han följer med HV:s framfart.

- Absolut. Klart jag följer vad HV gör. Jag älskar ju ishockey och tycker att HV har någon riktigt stort på gång. De har bra tränare som har fått ihop laget på alla plan och det syns att alla drar åt samma håll. Gruppdynamiken och känslan är viktig. Funkar inte den så är det svårt att nå framgång.

Nu slipper hockeyprofilen alla tunga träningspass. All försäsongsträning och långa bortaresor.

Men det är inte bara positivt.

- Jag vet ju redan nu att jag kommer att sakna mycket. Framförallt allt ”tugget” i omklädningsrummet. Att få snacka med lagkompisarna och runt omkring. Men allt har ett slut.

Få snabba nyheter i din mobil - ladda ner Jnytts app