Annons

Kvällstid denna vecka har det hörts flera höga smällar i Huskvarna, nu vill flera Huskvarnabor som hört av sig till Jnytt få ett svar på vad det är som smäller och få ett slut på det.

- Det har handlat om riktigt höga smällar, både i närheten av Söder och borta vid Wilhelm Thams väg, säger en läsare till Jnytt. Man undrar ju vad det är? Det har varit kvällstid från åttatiden och framåt.

En annan person som Jnytt pratat med säger att hon känner obehag efter att det smällt så högt på kvällarna.

- Det känns otryggt, jag går inte ut på kvällarna och min hund mår inte bra av de höga ljuden, säger en kvinnan som bor i centrala Huskvarna, och fortsätter:

Annons

- Det har varit riktigt höga smällare, det är svårt att avgöra var det smäller någonstans, det kanske är ungdomar som kastar smällare eller något sådant. Jag hoppas verkligen de slutar för det är riktigt obehagligt.

Flera anmälningar

Polisen är inne på samma linje, att det kan vara ungdomar som ligger bakom.

- Vi har fått anmälningar om höga ljud och smällare, säger Björn Öberg, presstalesman på Jönköpingspolisen, till Jnytt. I måndags kväll fick vi flera samtal, bland annat vid 22.30-tiden. Då såg någon ett gäng ungdomar som avfyrade fyrverkerier vid Esplanaden. En patrull var även uppe på Öxnehaga där man också hörde smällare, men då vi kom dit var det tyst.

Kan vara brottsligt

Även under onsdagskvällen kom samtal till polisen om höga smällar i Huskvarnaområdet.

Vad tror ni att det handlar om?

- Det är svårt att säga, menar Öberg, men det troligaste är att det handlar om någon form av bangers eller fyrverkerier.

Kan det i så fall bli frågan om något brott?

- Ja, är det ungdomar under 18 så får de ju inte handha explosiva varor. Skulle någon egendom skadas blir det ju skadegörelse och det kan till och med handla om misshandel om någon person kommer till skada.

En person omhändertogs ju för några veckor sedan då hen misstänktes för att ha kastat in en så kallad banger genom fönstret på matsalen till Bäckadalsgymnasiet i Jönköping. Den personen misstänktes för misshandel.