Assyriska fortsätter att göra bra ifrån sig i fotbollstrean. Under lördagseftermiddagen kom lagets andra seger på de tre första matcherna, därmed är AIK nu uppe på sju poäng.
– Det är en bra start, men det är en lång säsong. Vi kan alltid bli bättre, säger tvåmålsskytten Ashor Nisan som satte 1-0 direkt i inledningen av matchen.
En inledning som gav Assyriska precis den start laget ville ha, Råslätt tvingades jaga och AIK kunde ligga rätt allt som oftast i defensiven.
– Vi gör jobbet som ett kollektiv, det känns jättehärligt, säger Assyriskas tränare Ninos Töre. 

Albin Lagerberg har precis gjort mål, han är på väg att gratuleras av Ashor Nisan som satte två mål för Assyriska. Foto: Peter Wilsson
AIK besegrade Råslätt med 3-1 i derbyt. Foto: Peter Wilsson

Starkt kollektiv
Ashor Nisan ville efter matchen inte prata speciellt mycket om sin egen insats, i stället framhåller han, precis som Ninos Töre, laget.
– Två mål, men viktigast är att vi vinner. Det var en bra insats, jag kämpar för laget och laget är där för mig.
Vad är det som gör att ni vinner?
– Vi har en plan vad vi ska göra hur vi ska stå och hur vi ska anfalla. Vi kommer in på deras svagheter och gör mål.
– Vi borde ha kunnat göra två mål till tycker jag. Vi gör det lite onödigt nervöst kan jag känna, säger Ninos Töre om avslutningen av matchen.
För Råslätt, som fick ihop sin trupp sent, går jakten på första segern vidare, men klart är att tiden talar för RSK. Man visade mot AIK att man är på rätt väg och man kommer bli ett tufft motstånd för många lag framöver.

Viktigt för HFF
Matchen var inte bara en match mellan Assyriska och Råslätt. Husqvarna FF var även representerat med tre spelare. Hos Råslätt spelade mittbacken Erik Hermansson 90 minuter. Hermansson var Råslätts bäste spelare och räddade bland annat två lägen där Assyriska borde gjort mål. Nathan Smith spelade också han från start i RSK, Smith slet på bra och oroade AIK stundtals, i slutskedet tvingades han utgå efter att ha blivit hårt tacklad.
Och i hemmalaget spelade Hugo Lönn 90 minuter. Lönn var briljant och visade vilken stor talang han är, såväl med som utan boll. 

Toppen och botten
När nu den tredje omgången är komplett kan man konstatera att det är dubbelt Jönköping i topp i form av Tord och Assyriska, och dubbelt Jönköping i botten i form av Råslätt och Haga. Noterbart är att RSK och Haga möts i nästa omgång.

Fakta

Division 3 Assyriska–Råslätt 3–1 (1-0)Mål: 1–0 Ashor Nisan, 2-0 Albin Lagerberg, 2–1 Mikael Hol..

Fakta

Division 3 Assyriska–Råslätt 3–1 (1-0)Mål: 1–0 Ashor Nisan, 2-0 Albin Lagerberg, 2–1 Mikael Holmbom, 3-1 Ashor Nisan.Spelplats: Rosenlunds IP.