Annons

Genom detta får Holmgrens Bil tillgång till FCA Groups alla produkter och samtidigt ett mycket bra affärsläge i Helsingborg. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
– Jag är extremt glad över att den här affären har kunnat sys ihop, vidare att företagen passar väl tillsammans, samt att båda företagen familjeägda och med liknande värdegrunder. Detta förvärv känns riktigt bra då vi förstärker vår närvaro i Helsingborg, där vi sedan tidigare säljer Opel och Mitsubishi. Både Fiat, Jeep och Alfa Romeo är märken vi redan säljer på ett flertal orter och kommer att komplettera vår verksamhet bra i Helsingborg, säger huvudägaren Benny Holmgren.

”Expansiv fas”
– Ytterligare ett förvärv som ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi att växa i tillväxtorter. Nu förstärker vi vår position i Helsingborg vilket gör att vi blir ännu mer en heltäckande bilkoncern i södra Sverige. Vi är i en expansiv fas där även denna verksamhet passar väldigt bra in i vår organisation. Förvärvet innebär också att vi får ett mycket bra affärsläge där vi på sikt kan inrymma hela vår verksamhet i Helsingborg, säger vd Mikael Olsson.