Annons

Sebastian Holmqvist kom inför säsongen 2015 till Jönköpings Södra från Nyköping.

Speltiden blev dock sparsam för den pigge högeryttern och när J-Södra sedan tog klivet upp i allsvenskan kom Holmqvist och klubben överens om att en utlåning är bäst för hans utveckling.

Valet föll på Norge och Nest-Sotra IL i norska motsvarigheten till division 1.

Annons

– Vi spelar på ett liknande sätt som J-Södra, våren har varit lite upp och ner, jag hade lite småskador i början men nu har jag startat de två senaste matcherna och det har gått bra. Jag har gjort en hel del poäng, det känns som att det blir bättre och bättre.

Hur mycket kontakt har du med J-Södra?

Egentligen inte mycket alls, jag hade lite snack med dem innan säsongen drog igång, sen egentligen inget alls, säger Holmqvist som är utlånad resten av säsongen.

Efter det är det oklart vad som händer.

Han har ett år kvar på sitt kontrakt, men det är ett optionsår som han kan säga upp.

– Jag får ta ett beslut efter säsongen. Helt ärligt har jag inte tänkt så mycket på det, eller på J-Södra. Jag har haft fullt upp här och att komma in i det här. Det blir så när man byter miljö att man kan inte gå och tänka på vad som finns hemma i Sverige, jag fokuserar på nuet.

Har du någon koll på J-Södra då?

– Jaja, jag följer dem, och jag ser matcherna och jag har kontakt med vissa spelare.

Vad säger du om deras inledning?

– Det är imponerande, jag visste att det fanns potential i laget och bra struktur i laget som skulle kunna räcka långt. Jag är inte så förvånad, jag känner mer att man är imponerad men inte förvånad, säger Sebastian Holmqvist.