Annons

Fullmäktigeordföranden Bruno Edgarsson i Svenska kyrkans Växjöstift är motståndare till Pride och anser att homosexualitet blivit en trend bland unga människor.

Förra veckan gick präster från Svenska kyrkan med i Pridetåget i Växjö, men det faller inte i god jord hos Bruno Edgardsson som menar att svenska kyrkan har förlorat många medlemmar på sitt stöd för Pride.

– Jag är definitivt motståndare till Pride. Jag tycker att det ska vara man och kvinna och jag kan inte förlika mig med hbtq, säger Bruno Edgarsson i en intervju i tidningen Smålänningen.

Annons

Påverad av tidsanda

Bruno Edgarsson frågar sig varför det är så många idag som träder fram och berättar att de är homo- och bisexuella.

– Jag vet inte varför de väljer att bli homosexuella, men jag tror att det har blivit en trend bland unga människor och sedan är det inte lätt att ta sig ur det.

– Tidsandan påverkar oss alla. I tv-serier ska de ju alltid ha med en bög och en lesbisk numera, det glorifieras att vara homosexuell, säger han till tidningen.

Biskopen bekymrad

Biskopen Fredrik Modéus menar att Edgarssons åsikter är ett bekymmer.

– Det är mycket tydligt att vi inte delar uppfattning i den här frågan. För mig är homosexuell kärlek och heterosexuell kärlek precis lika mycket värd, säger han till P4 Kronoberg.

–Jag tror att det är viktigt att vi som kyrka står bakom det som regnbågsflaggan faktiskt uttrycker, nämligen att gud har skapat oss olika och att vi får lov att vara olika. Det är grundhållningen som jag tror att vi måste försvara, menar han.

Du har väl laddat ner Jnytts nya app?