Den 15 augusti etablerade sig städkoncernen Städarna i Jönköping tillsammans med Melinda Gustavsson som blir vd och delägare i Städarna i Jönköping AB. Det innebär ansvar för all verksamhet i Jönköping med omnejd.

Melinda tog studenten från ekonomiprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet så sent som i somras och har under skoltiden drivit det framgångsrika UF-företager Serve it. Tillsammans med sin kollega lämnade hon Elmia med pris för årets företagare, årets vara, årets affärsplan. årets säljare samt en plats till SM i Ungt företagande. Det var under det sistnämnda som Melinda kom i kontakt med Städarna.

– Jag har följt Städarna under en tid och imponerats mycket av deras företagande. När jag i våras fick förfrågan inför Städarnas etablering i Jönköping så tvekade jag inte en sekund utan tackade ja direkt, säger Melinda Gustavsson.

Annons

Satsar på unga talanger

– Vi fortsätter vår satsning på unga talanger och har ett gäng med lyckade etableringar i ryggen. Melinda är endast 20 år gammal men har precis de ledaregenskaper vi letar efter, säger Tjoffe Sjögren, koncernchef på Städarna Sverige AB.


Foto: Pressbild/ Städarna Sverige AB

Arbetet med att rekrytera de första medarbetarna i Jönköping har påbörjats och företagets ambition är att skapa minst 15 nya arbetstillfällen under det närmsta året. Just nu letar man efter en passande lokal.

– Vi har redan kunder som har hört av sig så min ambition är att vi redan inom ett par veckor ska vara igång och leverera högkvalitativa städtjänster till våra nya kunder, säger Melinda Gustavsson.

– Det finns en stort behov av städhjälp i Jönköping. Det är en stad där invånarna unnar sig den hjälpen. Samtidigt är konkurrensen från andra städföretag väldigt stor här, så det kommer att bli en stor utmaning.

Städarna Sverige AB har över 400 medarbetare och städarna är verksamma i sammanlagt 19 orter i Mellansverige. Företaget riktar sig till såväl privatpersoner som företag.