Annons

Mässbolaget Elmia har en turbulent tid bakom sig. Flera vd-byten har skett de senaste åren och en rad chefer inom bolaget har slutat. Men nu är det klart med en ny vd. Det blir Lotta Frenssen som tar över vd-stolen och hon får uppdraget att med ett strategiskt framtidsperspektiv leda och utveckla mässbolaget och dess verksamhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I maj förra året sparkades Robert Sumberesi från vd-posten efter bara två år. Han efterträddes av Lars Kindberg som gick in som en tillförordnad vd under rekryteringsprosessen och nu är det alltså klart.

Internationell erfarenhet

Annons

Lotta Frenssen kommer närmast från företaget 3M där hon tidigare jobbat som nordisk marknadschef inom industri och transport och just nu arbetar hon som projekt- och förändringsledare i större projekt. Hon har tidigare haft flera högre befattningar i andra stora internationella företag och även varit vd för ett reseföretag. Hon har god erfarenhet både av att driva förändringsarbete och att utveckla affärer i olika kulturella miljöer.

– Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda Elmia de kommande åren, säger Frenssen i en kommentar.

"Bibehålla och utveckla"

- Jag vet att personalen har gedigen erfarenhet, stort engagemang och en fantastisk attityd som smittar av sig på partners, utställare och besökare. Med den förändringstakt som råder ligger utmaningen i, och därmed också fokus på, balansen mellan att bibehålla en stabil grund och på att vidareutveckla. Elmias långa tradition och starka varumärke i kombination med tillväxtkraften inom region Jönköping utgör en outgrundlig källa till möjligheter, säger Lotta Frenssen.

Lotta Frenssen är 49 år och bor tillsammans med familjen i Huskvarna. Hon väntas tillträda tjänsten som vd för Elmia den 9 mars 2017.

VD