Annons

Eva-Lotta Wessman har arbetat som frisör i snart 13 år, både som anställd och som lärare – men aldrig i egen regi. Efter sin andra föräldraledighet kände hon att det var dags att hitta en mer hållbar livsstil för att, framför allt, få mer tid över till sina barn.

Om Eva-Lotta:

Namn: Eva-Lotta Wessman

Ålder: 33

Yrke: Frisör

Bor: Rosenlund

Familj: Sambo ..

Om Eva-Lotta:

Namn: Eva-Lotta Wessman

Ålder: 33

Yrke: Frisör

Bor: Rosenlund

Familj: Sambo och två barn i åldrarna 3,5 och 1,5

Intressen: Löpträning och yoga

I somras fick Eva-Lottas sambo idén att göra om familjens slitna, gamla källare till en frisörsalong och på så sätt göra hennes arbete mer flexibelt.

– Först var jag lite tveksam. Jag har faktiskt aldrig drömt om att starta eget. Men vi bestämde oss för att köra, säger Wessman.

Sagt och gjort. Källaren revs ut och sakta men säkert började en mysig salong ta form under familjens villa på Rosenlund i Jönköping.

Annons

– Nu kan jag till exempel jobba när barnen sover och gå upp och äta middag med familjen mellan mina kunder, vilket är väldigt härligt. Den här småbarnstiden vill jag verkligen uppleva fullt ut. Det här är mitt sätt att försöka lyckas med det.

”Ska kännas proffsigt”

En stor spegel och ljusinsläpp från glasentrén gör att det 12 kvadratmeter stora rummet känns betydligt större än vad det faktiskt är.

– Jag hoppas att kunderna ska få en hemmatrevlig känsla när de kliver in här. Samtidigt vill jag inte att de ska känna det som att de kommer hem till mig. Det ska fortfarande kännas proffsigt.

Den 21 januari slog Eva-Lotta upp dörrarna till den nya verksamheten som går under namnet ”Salong en trappa ner”.

– Jag erbjuder alla grundbehandlingar för både dam och herr. Charmen med yrket är att det är så varierande och att man får träffa så många nya människor.

Vill göra vardagen enklare

– Tanken med den här satsningen är att göra vardagen enklare både för mig och för personer som bor här i området. Det ska vara smidigt att ta sig hit med barnen efter till exempel jobb och skola. Sedan har jag lite gamla stamkunder som jag hoppas ska hitta hit också.

Hur blir det att jobba utan kollegor?

– Det vet jag inte än, men det är inget som jag är så orolig för. Det som jag kanske kommer sakna är att kunna fråga en kollega om råd ifall man känner sig lite osäker på något. Yrket skiftar ständigt, så man blir aldrig fullärd. Det kommer hela tiden nya trender.

Vilka är de hetaste trenderna just nu?

– Så som jag tolkar det är det mycket 90-tal. Det syns både i hår och mode. Det är mycket korta pager, blockfärger, luggar och långa hår med naturliga färger.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app