Annons

Frida Moistos debutroman "Som nitroglycerin" handlar om kriminalkommissarierna Lisa Engström och Sten Johansson på polismyndigheten i Jönköping. Ett mord sker i staden och det blir starten på en otäck berättelse med inslag av romantik och mörker.

– Jag gav ut boken själv i våras och det gick bra med försäljningen. Bokfabriken hörde av sig och ville ha ett exemplar och efter det fick jag bokkontrakt, säger hon.

Boken släpptes på tisdagen, och det nya kontraktet togs förstås emot med öppna armar av författaren själv.

– Det är min dröm, det är det jag har velat hela tiden. När jag gav ut boken själv tänkte jag att ett förlag kanske hör av sig om den säljer tillräckligt bra. Det här gör att jag får en helt annan publik, det är en skillnad spridning. Jag hoppas kunna bygga upp en läsekrets, konstaterar hon.

Annons

Uppföljaren klar

Uppföljaren till "Som nitroglycerin" är redan klar och det kan bli ytterligare böcker i framtiden.

– Manuset till den andra boken är inskickat till förlaget, som det ser ut nu kommer den till hösten. Nu har jag en redaktör och förläggare att jobba med, och det underlättar. Jag har fyra böcker klara i huvudet, säger Frida Moisto, som vill sätta Jönköping på deckarkartan.

– Ja, absolut. Alla böcker utspelar sig i Jönköping, så det hoppas jag verkligen. Den första boken har tagits emot väl här. Många har hört av sig och tycker att det är spännande. Det är väldigt roligt att så många i Jönköping har tagit emot boken väl, det hade jag inte väntat mig.