I höstas meddelade Margaretha Sylvan och Mats Weidman, språkrör för Miljöpartiet i Jönköping att de hoppar av politiken och därmed inte skulle finnas valbara på kommunlistan inför höstens val.

Men när Miljöpartiet släppte sin kommunlista, ja då var Sylvan etta och Weidman tvåa.

– Vad som hände var att jag hade en lite längre semester och funderade på det här. Det var många som bad att jag skulle komma tillbaka. Att hoppa av nu är som att säga att man gjort ett dåligt jobb när man i själva verket tycker att man gjort ett bra jobb, säger Margaretha Sylvan.

En av anledningarna till att duon i höstas meddelade att de inte skulle ställa upp i valet var missnöje mot partiet på riksnivå.

– De har blivit lite mer inriktade på miljöfrågor. Det är inte huvudanledningen utan det är att jag tycker att jag gjort ett bra jobb, och det står jag för, säger Sylvan som säger att man från MP:s sida inte har bestämt något mål i numerär gällande antal mandat man vill nå i kommunvalet.

Annons

– Nej, det har vi inte pratat om. Vi pratar om att få fler mandat, säger hon.

Miljöpartiets kommunlista

1) Margaretha Sylvan, 2) Mats Weidman, 3) Agneta Fransson, 4) David Jersenius, 5) Alssar Rajha..

Miljöpartiets kommunlista

1) Margaretha Sylvan, 2) Mats Weidman, 3) Agneta Fransson, 4) David Jersenius, 5) Alssar Rajha, 6) Christopher Stock, 7) Emma Hult, 8) Mats Rappe, 9) Julia Lindahl, 10) Bob Lind, 11) Kerstin Lindberg, 12) Peter Alsén, 13) Ådel Franzén, 14) Per-Åke Göransson, 15) Ulla Hultberg, 16) Hussein Abyan, 17) Gunvor Runström, 18) Victor Egerbo, 19 Agneta Svennebring, 20) Claes Carlsson, 21) Karin Rappe, 22) Andreas Öggesjö, 23) Jon Heinpalu, 24) Linus Perlerot, 25) John- Erik Ottosson, 26) John Hultberg, 27) Rickard Almers, 28) Robin Hansson, 29) Erik Hugander