Gyllene Tider är ute på sin första turné sedan 2004, och med på turnén finns Linnea Henriksson som fungerar som gästartist tillsammans med sitt band. Hennes egen målsättning är att få upp stämningen bland åskådarna.
– Det handlar om att jag och mitt band ska få publiken på bra humör. Det blir en konsert innan deras så att publiken får två konserter. Det känns jättebra att Gyllene Tider vill ge mer till sin publik och att de gav mig chansen, säger hon.
– Jag gör detta tillsammans med min publik. Jag har jättemånga att tacka för att jag får göra detta, det är ett samspel som går ihop. Så gör GT på riktigt, de har en fin relation till dem som lyssnar. Min ambition är att de ska tycka det är kul.

Upptäckte musiken tidigt
Vad publiken kan vänta sig?

– De kan vänta sig att ett eller annat par skor ryker. Spelningen ska vara uppladdningen inför det som de flesta har kommit dit för. Jag ska fylla dem med energi och peppa dem. Jag och mitt band ska ge dem allt utan någon säkerhetslina. Folk ska förvänta sig en glad tillställning.
Vad har du själv för förväntningar på spelningen?
– Jag ser verkligen fram emot det. Jag hoppas att publiken tänker att det kan bli den bästa sommarkvällen på året.
Linnea Henriksson upptäckte musiken tidigt, och det blev naturligt att satsa på en artistkarriär. Hon deltog i TV4:s Småstjärnorna som nioåring och gick musiklinjen på både gymnasiet och folkhögskola. Första singeln kom 2007 och ett år senare släpptes debutalbumet.

”Drömmen funnits konstant”
– Ända sedan jag var jätteliten har jag velat skriva låtar och musik, det var väldigt viktigt för mig under uppväxten. Drömmen om detta har funnits konstant, därför känns det väldigt fint att få göra detta just nu, menar 26-åringen.
Nu är det alltså fullt fokus på turnén med Gyllene Tider. Linnea Henriksson är stolt över att ha fått förtroendet och tvekade inte att tacka ja när frågan kom.
– Det känns enormt av det faktum att jag själv är från Halmstad. Halmstad är en fin musikstad, och GT har satt spår i mitt liv. Det är en bra stad med mycket fokus på musiken. Det är ett arv jag vill förvalta.

Planerar nytt album
Vad har Gyllene Tider betytt för dig?

– De har funnits med som ett naturligt inslag för mig. De har visat att Halmstad är med på musikkartan, och jag har velat fylla på. De har gjort mycket för stan, och jag ska göra mitt bästa för att förvalta arvet. Jag ska göra allt jag kan.
När turnén är slut återupptas arbetet med nästa album, vilket blir nummer två i ordningen. Linnea Henriksson berättar att hon har skrivit väldigt mycket under våren.
– Förra året var det väldigt mycket, men jag skrev mycket parallellt och under våren samlade jag ihop allting. Jag ska försöka färdigställa något efter sommaren. Jag behöver ha något att göra i höst för att hantera hösten och mörkret. Min ambition är att bara köra på, jag vet inte när, var och hur det blir än, säger hon.

Fakta

Namn: Linnea HenrikssonÅlder: 26.Bor: Malmö.Familj: Mamma, pappa, bror, syster.Intressen: Musik,..

Fakta

Namn: Linnea HenrikssonÅlder: 26.Bor: Malmö.Familj: Mamma, pappa, bror, syster.Intressen: Musik, gå på konserter, umgås med kompisar.Bakgrund: Född och uppvuxen i Halmstad. Deltog i Småstjärnorna 1995 och slutade fyra i Idol 2010. Släppte sin första solosingel "Väldigt kär/Obegripligt ensam" 2009 och året efter kom debutalbumet ”Till mina älskade och älskare”. Har varit medlem i punkjazzbandet Prylf sedan 2007.Aktuell: Är gästartist på Gyllene Tiders turné i sommar. Turnén gästar Jönköping och Elmiafältet 26 juli.