Annons

Dalens chans att nå förstaplatsen som betyder play off till allsvenskan försvann i praktiken efter fredagskvällens 1-2-förlust efter straffar mot Kalmar.

– Det är i stort sett kört. Vår enda chans är att Nybro vinner mot Kalmar i sudden och att Kalmar förlorar mot Tyringe, konstaterade tränaren Per Gustafsson.

Kalmar och Nybro möttes i ett derby, och toppmöte, i IFFE Hallen på måndagskvällen, och de 1 250 i publiken fick se en jämn drabbning som fick avgöras på straffar. Där drog Kalmar det längsta strået, och det innebär att laget är klara seriesegrare. Det betyder också att Dalens sista seriematch borta mot Mörrum på onsdag blir betydelselös. Avståndet till förstaplatsen är ointagliga fyra poäng.

Direkt efter mötet med Kalmar valde Dalen att låna ut inte mindre än sex spelare som får förlänga säsongen i klubbar som fortfarande har något att spela för.

Annons

I söndagens match mot Tyringe fick i stället J20-spelarna Adam Björnlinger, Salim Ibrahim, Linus Agerlöv, Nils Gunnarsson, Theodor Curmark och Martin Nilsen känna på a-lagsspel.