Annons

Hotell Victoria har haft planer på att bygga ytterligare 38 rum på sin innergård, men nu säger länsstyrelsen nej och stoppar förslaget, detta enligt Jönköpings Posten.

- Hela gården hade fyllts upp av ett hus. Den gården har aldrig varit bebodd och den är en viktig del i den historiska stadsbilden, säger Lennart Angselius, som tillsammans med bostadsrättsföreningen Hassel överklagade det första beslutet att säga ja till hotellets utbyggnadsplaner, till JP.se.

Motivet till beslutet är att parken försvinner och att byggnadens historiska roll minskar. Den nya tillbyggnaden skulle enligt länsstyrelsen inte ha tagit tillräcklig hänsyn till de kulturhistoriska värdena.

Annons

Ansåg att utbyggnaden var anpassad

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden godkände planerna, men Anders Samuelsson (C) som är ordförande i nämnden säger till JP att han inte tycker de hade för bråttom i sitt beslut, utan att de ansåg att utbyggnaden var anpassad till omgivningen. Nu har hotellet två alternativ om de vill gå vidare i frågan.

- Hotell Victoria måste komma in med en ny ansökan om hur tillbyggnaden ska bli. Eller så får hotellet överklaga länsstyrelsens beslut till mark- och miljödomstolen, säger Samuelsson till JP.

Anders Samuelsson (C), arkivbild
Foto: Elin Elderud