Scandic har tidigare vunnit pris som världens bästa hotellkedja inom tillgänglighet.

– Scandic har jobbat ganska länge med tillgänglighet och de senaste åren har vi tagit vara på den här dagen för att uppmärksamma den. Dels har vi i veckan haft en blindmiddag där alla våra hotell i landet bjuder in stamgäster för att de ska prova på att äta och känna smaker utan att kunna se. På lördag kommer alla hotell och huvudkontoret ha en rullstol, säger Boustedt.

– Jag har aldrig suttit i en rullstol, men nu kommer jag sitta 5-6 timmar och åka runt mellan mitt kontor och konferensrum för att känna var utmaningen är någonstans.

Tillgänglighetsdirektören sitter i rullstol

Annons

En av anledningarna till att Scandic jobbar flitigt med sin tillgänglighet är att deras tillgänglighetsdirektör, Magnus Berglund, själv har drabbats av en muskelsjukdom.

– I samband med att han reste runt själv insåg han hur viktigt det är med tillgänglighet och han inledde en dialog med Scandic som började titta på hotellen. Det första han gjorde när han börjat var att ta en rullstol till huvudkontoret och bad folk åka runt i den för att kunna reflektera kring hur det är, säger Katarina.

Vad tror du kommer vara svårast på lördag?

– Jag tror det kommer gå lite sådär med att svänga runt och komma in i hissen och lite så. Men jag ska verkligen ta mig runt, jag ska äta frukost och lite så.

– Det ska bli kul och jag är lite pirrig. Ända sedan jag såg en tv-serie har jag mentalt inte riktigt velat sitta i rullstol, men nu ska jag göra detta. På lördag är det bara att köra, avslutar Boustedt.

Jnytt-TV, se när Katarina Boustedt försöker ta sig in på en handikappstoalett med rullstol.