Annons

Då ville de önska honom lycka till inför det stundande proffsäventyret. Att AIK över huvud taget skickade en tröja beror på att de ville ha över honom till stockholmsklubben.

Nu, sex år senare, kan en övergång vara aktuell. Det är Fotboll Direkt som rapporterar att AIK är på jakt efter Branimir Hrgota som lämnade J-Södra för spel i Borussia Mönchengladbach, men som sedan 2016 representerar Eintracht Frankfurt.

Där har det dock inte gått så bra för 25-årige Hrgota som fått sparsamt med speltid. Klubbens sportchef Fredi Bobic har även uppmanat honom att se sig om efter andra alternativ än Frankfurt.

Annons

Nu kan det bli AIK. De svenska mästarna har hört sig för om anfallaren till hans agent. Enligt sajten kan en prislapp ligga på drygt tio miljoner kronor.

Hrgota har ögonen på sig från flera allsvenska klubbar. Så sent som förra året var IFK Göteborg och dåvarande sportchefen Mats Gren intresserade av en övergång.

Enligt Fotboll Direkt har Branimir Hrgota den senaste säsongen endast fått spela fyra minuter i Bundesliga för Frankfurt.