Kroatien har ett stort stöd i Jönköping och när laget under onsdagen besegrade England i VM-semifinalen samlades hundratals personer för att se matchen tillsammans. Jnytt åkte dit innan matchen började.

- Vi tror att det kommer över 100 personer. Det är 150 som har sagt på Facebook-eventet att de ska komma, säger Ivan Martic och Tommy Grdic som är två av de fyra personer som ordnat tillställningen.

Matchen visas utanför företaget IM production lager i Axamo-området. Företaget jobbar med storbildsskärmar och förser nu tittarna med en 25 kvadratmeter stor skärm. Det öppnar upp för en spännande fotbollskväll, men också ett möte för alla kroater i Jönköpingsområdet.

- Det roligaste är ju att alla kroater i området träffas. Vi är många, men vi är dåliga på att träffas. Nu har vi en bra anledning till att träffas, så det blir jättekul att så många kommer, berättar Ivan och Tommy.

Annons

Hur fick ni idén?

- Efter Kroatien gick vidare så började vi fundera på att detta skulle va kul. Vi satte vi ihop en grupp på fyra personer som gjorde ett Facebook-event, och bjöd in släkt och vänner som är från Kroatien eller hejar på dem, men nu är det ju många fler än dem som ska komma.