Annons

Den 7 januari är det säsongspremiär av tv-programmet ”Gladiatorerna”. I november började inspelningarna.

– Det ska bli väldigt kul att se när det visas på tv, säger den snart 26-årige Oskar Sandgren, som är en av deltagarna.

Det började med att han skickade in en ansökan, som innehöll en träningsvideo och en film där han berättade om sig själv.

– Vi var 7 000 personer som sökte. Av dessa valdes ett antal ut för att göra vissa tester under en dag i Stockholm. Vi fick bland annat klättra i rep och köra ”idioten”. Jag var glad bara över att ha kommit vidare efter det, berättar Oskar Sandgren.

Blev överlycklig

Efter testerna skickades deltagarna till ett träningsläger i Sundsvall där deltagarna fick testa banan mot varandra. Slutligen valdes 56 utmanare ut och det är dessa som kommer att möta de stentuffa gladiatorerna.

Annons

– Jag har alltid sett programmet när det gick på tv och min dröm har alltid varit att få vara med i någon form av tränings- eller tävlingsprogram. Jag blev överlycklig när jag blev uttagen, säger Oskar Sandgren.

Träningen har varit en naturlig del av 26-åringens vardag. Som liten spelade han fotboll, som elvaåring var det pingis som gällde och när han kom upp i femtonårsåldern gick han över till gymnastik och styrketräning.

– Varje dag tränar jag något. På sommaren kan jag exempelvis börja med lite styrketräning och sedan gå och spela lite volleyboll med kompisarna. Sedan kanske det blir några volter på en strand.

Det som Oskar Sandgren däremot inte tränat så mycket på är närkontakt med andra, vilket det blir mycket av i ”Gladiatorerna”.

– Därför gick jag på brottarträning i Huskvarna för att känna på det här med närkontakten och vänja mig lite. Jag fick också lära mig lite tips och knep som kan vara bra att kunna i mötet med gladiatorerna.

Är större

Innan inspelningarna hade Oskar Sandgren mest sett fram emot att få träffa de två gladiatorerna El Gringo och Pansar.

– Alla gladiatorer är mycket större i verkligheten än på tv. Och alla deltagare är verkligen i toppform.

Vad har du för taktik?

– Att köra på och göra mitt allra bästa. Och att ha så roligt som möjligt!