Annons

I elva år har Institutet för tro och musik (ITM) i Huskvarna jobbat med utbildning inom bland annat musik, bibel och media i Huskvarna. Men i höst tvingas skolan lägga ner sin verksamhet som idag bedrivs i Kungsportens lokaler.

Annons

- Det känns jättetråkigt, säger Lennart Hall, rektor på skolan som menar att man kämpat länge för att skolan ska kunna överleva.

Han berättar att problemet för ITM har varit att skolan inte kan få bidrag för sina utbildningar eftersom inte tillräkligt många får jobb direkt efter utbildningen, ett krav som ställs för att få driva Ky-utbildning i Sverige.

Idag har skolan utbildningar inom musik/bibel och musik/ledarskap, utbildningar som avslutas till sommaren och efter det stänger skolan.
- Skolan har dragit mycket folk till bygden, säger Lennart som tycker det känns trist att behöva stänga igen när många elever hör av sig inför hösten och vill anmäla sig till nästa termin. Skolan har under många år varit en mötesplats för musiker och har utbildat 550 studenter.

Vad som händer med varumärket ITM återstår att se. Idag finns lösa planer på att det ska startas ett musikernätverk som fungerar som kontaktnät för musiker.