Annons

HFF ligger fortfarande tvåa i tabellen, vilket innebär kvalspel. Men upp till serieledande Karlskrona är avståndet nu tio poäng. För i lördagens seriefinal vann Blekingelaget med 1-0 efter att ha gjort matchens enda mål i den 42:a minuten.

HFF-tränaren Daniel Culha var dock mer än nöjd med sitt lags prestation i vad som förmodligen är säsongens svåraste match.

– Vi spelar jättebra. Vi gör utan tvekan vår bästa match för säsongen. Vi kontrollerar matchen i 90 minuter. Vi har två frilägen som vi bränner och sen gör de mål precis innan paus. Det är en frispark som vi missbedömer och de trycker in en andraboll.

I den andra halvleken fortsatte HFF att spela bra. Sebastian Dimitrijevic hade två ribbträffar och hemmamålvakten bjöd på en fantomräddning i slutminuterna. Daniel Culha beskriver det som att HFF hade total dominans på vad som hände på planen.

Annons

– Det spelet vi hade idag har vi inte haft mot något annat lag. Deras ledare sa efter matchen att de hade tur idag. Jag kan inte kräva mer av spelarna idag, och det här med målskyttet är inget nytt. Där har vi lite problem och handlar inte bara om otur.

Daniel Culha och HFF har under hela säsongen pratat om hur prestationerna är det som betyder mest. Och trots att det ser svårt ut att vinna serien är det fortsatt samma mantra från HFF-tränaren.

– Det är som jag har sagt hela tiden, vi vill bli bättre och bättre. I mina ögon är Karlskrona ett division 1-lag och att vi kan vara så här dominanta mot dem är ett jättebra tecken på hur långt vi har kommit. Det går inte att kräma ur mer, men nu handlar det om att hålla i det här. Att det inte blir en match här och en match där. Vi vill ha en prestationsstabilitet, avslutar han.