Annons

På annandag påsk sparkade fotbollssäsongen igång för Husqvarna FF, som tog emot Landskrona BoIS på ett kylslaget Vapenvallen.

Gästerna, som är en av favoriterna till seriesegern, var spelförande under stora delar av första halvlek. HFF var tillbakapressat och fick i första hand freda det egna målet, något man lyckades bra med eftersom gästerna sällan kom fram till riktigt vassa lägen.

Hemmalaget lyckades trots allt vaska fram ett par farliga målchanser. Edin Hamidovic stötte först bollen tätt utanför mål och några minuter senare hade han ett skott i stolpen.

– Det är små marginaler där. Hade vi gjort mål där hade det blivit en helt annan matchbild, men nu var det vi som fick uppförsbacke, konstaterar Hamidovic.

Tog ledningen efter hörna

Matchbilden var densamma i andra halvlek. Landskrona hade mycket boll men skapade mest halvchanser och Markus Harrysson i hemmamålet sattes sällan på prov.

HFF tappade boll enkelt vid flera tillfällen och hade förtvivlat svårt att få igång något eget spel. Efter 79 minuter kom matchens första mål – och det var Landskrona som tog ledningen när Edafe Egbedi skickade bollen i mål efter en hörna. Sex minuter senare utökade skåningarna ledningen genom Sadit Karim efter att HFF gått bort sig i försvarsspelet.

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Husqvarna FF-Landskrona BoIS 1-2 (0-0)

0-1 (79) Edafe Egbedi, 0-2 (85) S..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Husqvarna FF-Landskrona BoIS 1-2 (0-0)

0-1 (79) Edafe Egbedi, 0-2 (85) Sadat Karim, 1-2 (87) Edin Hamidovic.

Domare: Mirza Kazic, Malmö.

Publik: 547, Vapenvallen.

Annons

– De vann för mycket andrabollar på hörnor, och 2-0-målet kändes för lätt, menar Hamidovic.

HFF fick dock till en reducering när Edin Hamidovic rullade bollen i öppet mål.

– Kristofer Snarberg var uppe och bröt. Jag sköt i steget, det var en klassisk tåpaj, säger målskytten.

”Inget att förlora”

HFF hade strax därefter bud på kvittering. Inbytte Ryan Binns fick ett friläge efter en omställning, men nyförvärvet från Linköping lyckades inte överlista förre HFF-målvakten Ivo Vazgec.

– Han hade kunnat vara lite iskall där och spelat snett bakåt, säger Hamidovic, vars HFF skapade mer i slutminuterna än man gjort på hela matchen innan.

– När vi låg under med 0-2 hade vi inget att förlora. Vi borde ha stått högre med vår backlinje tidigare, ni blev det för långt mellan försvarsspelarna och vi forwards.

Som helhet var den här seriepremiären ingen större fotbollsupplevelse. Landskrona vann rättvist mot ett HFF som sett till den här matchen har en hel del att jobba med i spelet med boll.

– Vi var inte riktigt synkade i vår press över hela planen. Det gjorde att vi blev tillbakatryckta och att vi inte fick något andrum i det offensiva spelet. Vi måste våga mer och pressa högre upp i planen. Nu blev vi tillbakapressade och det gjorde att vi inte kunde pressa så högt upp, säger Edin Hamidovic.

JnyttTV. Hör vad nye tränaren Mohammed Ali Khan säger om matchen.