— Atlas Copcos Light Compaction & Concrete Equipment-verksamhet passar bra i Husqvarna Constructions strategi för att expandera djupare i marknadssegmentet för betongytor och golv", säger Kai Wärn, vd och koncernchef för Husqvarna Group i ett pressmeddelande.

Construction-divisionen står bakom avtalet som omfattar bland annat produktutbud, verksamhet och produktutveckling i Bulgarien, samt specifika frsäljnings- och serviceresurser. Av de 200 anställda finns merparten i Bulgarien.

Logiska kompletteringar

- Vi är kända för att skapa innovativa, integrerade kundcentrerade lösningar med fokus på kundproduktivitet. Atlas Copcos lätta markkomprimerings- och betongprodukter är logiska kompletteringar av vårt nuvarande sortiment inom betongytor och golv. Det kommer att göra det möjligt för oss att stödja våra kunders verksamhet genom hela processen vid skapande av betonggolv ", säger Henric Andersson, VD för Husqvarna Construction.

Annons

Ytterligare detaljer kommer att meddelas närmare slutförandet, vilket förväntas ske första kvartalet 2018. Förvärvet är föremål för godkännande från konkurrensmyndigheter och påverkan på Husqvarna Groups resultat under 2018 kommer att vara begränsad.