Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Ljungskile SK-Husqvarna FF 1-1 (1-1)

0-1 (3) Anton Delwér, 1-1 (10) R..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Ljungskile SK-Husqvarna FF 1-1 (1-1)

0-1 (3) Anton Delwér, 1-1 (10) Robin Strömberg.

Domare: Haris Memisevic.

Publik: 405, Skarsjövallen.

HFF fick en riktig drömstart på matchen. Inte ens tre minuter hade spelats innan Anton Delwér nickade bollen i mål i bortre hörnet efter en hörna som Adam Fägerhag slog.

Gästerna fick bara behålla sin ledning i sju minuter. Ljungskile, som numera tränas av förre J-Södratränaren Jörgen Wålemark, kvitterade när Robin Strömberg slog en frispark rakt i mål.

– Vi gav bort frisparken lite för enkelt. Det var lite för oskyddat framför vårt mål, och det är en sådan detalj som jag kan gräma mig över, säger Benjamin Westman, som annars är mycket belåten med matchens inledande 45 minuter.

Annons

Skott strök ribban

– Jag är jättenöjd med första halvlek. Vi låg taktiskt rätt i våra positioner och kom fram till sju-åtta målchanser, vi hade både fasta situationer och bollar som dansade på mållinjen. Vi borde utan pardon ha gått in i halvlek med ledning.

I andra halvlek skapades det chanser åt båda håll, men 1-1 stod sig tiden ut. Dijan Vukojevic hade flera chanser och i slutminuterna hade inbytte Joel Stevens ett skott som strök ribban.

– De klev upp högre på oss i pressen och vi hade behövt spela över deras press kvickare. Nu blev det för mycket bolltapp från vår sida. Det var mycket kamp och ställningskrig och de hade en del hörnor utan att det blev farligt. Vi låg helt rätt, var disciplinerade och fredade vårt mål bra. Vi hade en del chanser även om vi inte skapade lika mycket som i första, säger Westman.

”Goda möjligheter”

HFF är nästjumbo i tabellen och avståndet upp till säker mark är tre poäng. Fokus ligger först och främst på att få till försvarsspelet, vilket ligger till grund för att även anfallsspelet ska fungera.

– Mycket handlar om att inte bli för ivriga i sättet att försvara oss. Sätter vi försvarsspelet och får det att fungera på rätt sätt kan vi anfalla, säger Benjamin Westman.

– Jag stirrar mig inte blind på tabelläget, utan jag isolerar varje match. Gör vi vårt jobb och tar poäng har vi absolut goda möjligheter att lösa det här.