Annons

Norrköping vann till slut med 2-1 och ångar på med stormsteg mot seriesegern. Med sex omgångar kvar att spela är man fem poäng före Jitex och allt talar för att det står mellan de här båda lagen.

Men det satt långt inne mot ett HFF som återigen bjöd på rejält motstånd mot topplagen.

- Vi gjorde en riktigt bra match. Den första halvleken är kanske en av de bästa vi spelat under hela säsongen. Tjejerna gjorde verkligen det man kan begära och lite till. Framförallt utförde de det som vi hade kommit överens om, säger HFF-tränaren Pelle Jansson.

- Vi hade faktiskt möjlighet att göra både ett och två mål ytterligare. Ingen hade kunnat protestera om vi haft 2-0 med oss till pausvilan.

Malin Andersson gav HFF ledningen i den första halvleken, ett resultat som stod sig fram till pausvilan.

Annons

I den andra halvleken kvitterade Linn Bogren när 20 minuter återstod, och det kom även ett ssegermål när Filippa Sjöberg gjorde 2-1. Då återstod det drygt en kvart att spela.

Nya spelare

- Norrköping bytte in ett par nya spelare i den andra halvleken och pressade tillbaka oss rejält. Under 20 minuter var vi otroligt tillbakatryckta då de började slå längre bollar och flytta upp folk. Kvitteringen kom till slut och även segermålet. Men mer än så fick inte Norrköping, fortsätter Pelle Jansson.

Att Norrköping kommer att vinna serien är ingen högoddsare. Och HFF-tränaren tycker att det är helt rätt.

- Norrköping är seriens bästa lag. Ett ungt gäng som blir bättre och bättre och som nu har nått den här positionen. Jag rankar dem som betydligt bättre än Jitex på andra plats.

I ett kämpande HFF var det tre spelare som utmärkte sig extra.

- Jag lyfter gärna fram Malin Andersson, Hanna Lofthammar och Johanna Nord som var riktigt bra i den här matchen. Det är aldrig roligt att förlora men man måste ta hänsyn till vilka man möter också. Vi utvecklas hela tiden och ge oss ett år till så...

Matchfakta

Div I Mellersta dam

IFK Norrköping-Husqvarna FF 2-1 (0-1)

0-1 (11) Malin Andersson. 1..

Matchfakta

Div I Mellersta dam

IFK Norrköping-Husqvarna FF 2-1 (0-1)

0-1 (11) Malin Andersson. 1-1 (69) Linn Bogren. 2-1 (73) Filippa Sjöberg

Publik: 142 på Östgötaporten