Annons

Husqvarna FF vann matchen mot Grebbestads IF med 2-1. Husqvarna gjorde första 30 minuterna bra men släppte sedan in Grebbestad något i matchen.

- Första halvtimmen är vi klart bättre och tar ledningen med 1-0. Vi sårade dem på vänsterkanten med vårt spel där. Vi har fler chanser också men gör inget mer mål. När det är en kvart kvar gör vi lite för många felbeslut. De får lägga en del inlägg och får energi inför den andra halvleken, säger Husqvarnas tränare Benjamin Westman.

Halvleken slutar 1-0 till Husqvarna men hemmalaget Grebbestad skulle kvittera.

- Andra halvlek kom de ut som ett helt nytt lag, de är desperata och jagar. Sen får de utdelning. Innan det gör Sulejmen Sarajlic några riktigt bra räddningar.

Efter hemmalagets kvittering kommer Husqvarna till bättre möjligheter igen, varav en leder till en straff som avgör matchen.

Annons

- Vi har ett jättebra klapp-klappanfall där de sedan river ner Dijan Vukojevic. Det blir straff som Ryan Binns förvaltar bra till 2-1. Efter det kastar de egentligen allt de har på oss men vi håller undan.

Husqvarna lägger sig nu ovanför nerflyttningsstrecket på 14 poäng och tränaren Westman är nöjd att denna gången få utdelning för bra spel.

- Många matcher har vi varit det klart bättre laget men ändå förlorat. Och det är klart att det nu är skönt att vara på den andra sidan att ha fått med sig tre poäng.

Hur viktig var denna segern för er?

- Den är inte viktigare än någon annan. Vi ska prestera så vi gör förtjänar och ligga bättre i tabellen.