Tvisten handlar om villaägarna på Villekullagatan på Samset. De flyttade in vintern 2009 i de nya villorna och sommaren därpå började det regna in hos många, vilket var startskottet för hela processen.

– Vi har pratat med HSB om det här i nio år. Vi ville att det här skulle lösas och ville inte gå till domstol. Men vi har inte fått något förlikningsavtal från HSB att ta ställning till och jag tycker det är oförståeligt att de vill baxa det här till domstol, säger en av husägarna till JP.se i en kommentar.

På tisdagen kommer en förberedande förhandling ske i tingsrättens säkerhetssal där ett 50-tal boende förväntas dykas upp.

Annons

– Förlorar vi det här måste vi betala för att återställa husen själva, det är inget vi släpper. Men det är inget orimligt vi kräver, bara att få husen vi en gång betalade för, säger husägaren till JP.

Fick nytt bud

Under förhandlingen i tingsrätten fick husägarna ett nytt bud från HSB Göta.

– Vi har gjort vårt yttersta och bollen ligger nu hos dem. Vi hoppas verkligen att att vi ska undvika ytterligare juridisk process, säger Mats Hult, vd på HSB Göta, till SVT Nyheter Jönköping.

Nu får husägarna ta ställning till budet.

– De behöver tid att ta ställning till det. Tills dess kan jag inte säga mer om vad det innebär, men det är något man kommer ta under övervägande. Dörren är öppen, säger Ann Källsand, husägarnas advokat, till SVT.

HSB