Annons

Kama Fritid AB, som är ett helägt dotterbolag till Kabe AB, kommer att flytta hela verksamheten från Tenhult till den nya fastigheten under det fjärde kvartalet i år. Fastigheten är på 20 000 kvadratmeter och ligger utmed E4 strax söder om Jönköping.

Kama Fritid är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte under 2016 225 miljoner kronor. Kama Fritids verksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion säkerställs genom detta förvärv.

”Vuxit ur lokaler”

Annons

– De senaste årens kraftiga försäljningsökningar har gjort att vi vuxit ur våra befintliga lokaler, säger Jonas Tidqvist, vd på Kama Fritid, i ett pressmeddelande.

– Genom förvärvet kan vi stärka våra marknadspositioner ytterligare, utveckla vårt produktsortiment och arbeta effektivare med att säkerställa leveranser. Det gynnsamma geografiska läget nära E4 är optimalt för vår verksamhet.

Ekmans Kartong AB som i dag har verksamhet i fastigheten kommer att finnas kvar som hyresgäst i delar av fastigheten.

Lokalerna i Tenhult som Kama Fritid lämnar kommer att användas av Kabe för den utökade husvagns- och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.