Annons

Sabrina Zollinger var i slutet av september inblandad i en av de mest omdiskuterade situationerna i SDHL under säsongen. Detta när hon blev avstängd efter en tackling på Brynäs storstjärna Jennifer Wakefield, som inte spelat mer efter tacklingen och lämnat Sverige med hjärnskakning.

Ett tag senare drabbades Zollinger själv av en hjärnskakning på ett landslagsläger med Schweiz, när hon var tillbaka i spel dröjde det inte många matcher innan hon åkte på en ny huvudskada och totalt har det bara blivit 12 matcher i SDHL för den schweiziska OS-backen. När det nu närmar sig slutspel är HV-backen med och tränar för fullt och såg pigg ut på måndagsträningen i Kinnarps Arena, lagets sista pass innan avfärd mot Leksand.

– Nu har jag tränat två veckor med laget och det har gått ganska bra. Jag hoppas att jag kan spela på onsdag, det hade varit fantastiskt, säger Zollinger efter träningen.

Annons

Hur har säsongen varit?

– Den har varit oerhört tuff och jag har haft verklig otur med skador och bara spelat 12 matcher i grundserien. Men jag har försökt vara runt laget så mycket som möjligt, för mig har det varit viktigt att känna mig som en del av laget och jag har försökt supporta dem och hjälpa till så mycket jag kunnat vid sidan av isen.

Hon berättar att hon inledningsvis inte kunde göra mycket mer än att ligga i sängen och hösten var således tuff. Men ju längre tid det gått ju mer har hon kunnat göra, hon har exempelvis varit med och gett tips och råd till backarna i laget i samband med matcher.

"Smällen höll mig borta under längre tid"

Det var piggt och glatt när HV tränade på måndagskvällen. Foto:
Det var piggt och glatt när HV tränade på måndagskvällen. Foto:
Det var piggt och glatt när HV tränade på måndagskvällen. Foto:
Det var piggt och glatt när HV tränade på måndagskvällen. Foto:
Det var piggt och glatt när HV tränade på måndagskvällen. Foto:

Men säsongen har av förståeliga skäl varit tung.

– Jag har haft två hjärnskakningar i rad, den första fick jag med landslaget den sjätte oktober. Den var ganska svår, men jag blev bättre och kunde spela fem matcher. Då fick jag en ny tackling från blindside, helt oväntat och den smällen höll mig borta från spel under längre tid.

Nu kan den långa perioden utanför spel vara över. När laget sätter sig på bussen på tisdagen kommer Zollinger åka med, huruvida hon spelar på onsdag eller ej bestäms förmodligen när laget tränat på tisdagen, ett pass som genomförs på väg mot Leksand.

– Det är så roligt att kunna träna för fullt, det var tufft att vara för mig själv och stå vid sidan om och titta när laget tränade. Nu när jag får köra med mina lagkamrater är det så roligt och jag njuter mer av det nu.

– Jag vill inte säga för mycket nu, men det känns rätt bra, fortsätter hon angående huruvida hon kan spela eller ej på onsdag.

En spelare som däremot helt säkert inte kommer spela på onsdag är Isabell Palm. Forwarden bröt fingret i en match under vintern och ska på läkarkontroll på fredag, men Palm hoppas kunna spela i hemmamatcherna för HV som är på lördag och söndag.

Läs även: