Annons

5-1, 5-1, 8-0 och 5-3. Det är HV71:s segersiffror i säsongens fyra första matcher i SDHL, tidigare riksserien.

85, 64, 45 och 90. Det är de föga imponerande publiksiffrorna i dessa matcher.

Trots att damlaget numera spelar merparten av matcherna i Kinnarps Arena samtidigt som man finns med i klubbens marknadsföring på ett annat sätt uteblir publiken.

– Det är klart att man vill att det ska komma mer publik, men det här är fortfarande nytt och det är något som kommer att ta tid. Vi försöker sprida det så mycket det går. Folk vill se när ett lag vinner, och med den här starten borde vi locka mer publik, säger Fanny Rask.

Vad skulle det betyda om det vore mer publik på läktarna?

Annons

– Det är alltid kul att spela inför mycket folk. Jag har testat på det i större turneringar i USA och Kanada och på OS. Det blir en annan känsla och en annan support. Jag är övertygad om att det kommer mer folk om vi jobbar hårt.

Två tvåmålsskyttar

Matchfakta

Ishockey, SDHL

HV71-Leksands IF 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)

HV71:s målskyttar: Fanny Rask, 2, E..

Matchfakta

Ishockey, SDHL

HV71-Leksands IF 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)

HV71:s målskyttar: Fanny Rask, 2, Emily Nix, 2, Anna Meixner.

Publik: 90, Kinnarps Arena.

Ja, HV71 har i alla fall fått bästa möjliga start på säsongen. Den här helgen blev det segrar med 8-0 mot SDE och 5-3 mot Leksand.

I den sistnämnda matchen visade Fanny Rask väg till segern. Landslagsforwarden öppnade målskyttet 14.33 in i första perioden och utökade ledningen till 2-0 i powerplay tidigt i andra perioden.

Sedan gjorde Emily Nix 3-0 på ett friläge och samma målskytt satte 4-1 på en ny soloprestation i numerärt underläge. Leksand putsade segersiffrorna i slutminuten, då man gjorde två mål efter slarv hos hemmalaget. Som helhet var HV71 det klart bättre laget, och segern var aldrig hotad.

– Det är alltid skönt att starta en säsong så här. Det finns fortfarande saker att jobba med, vi har fler växlar att lägga i när vi får alla smådetaljer att bli ännu bättre. Vi gör misstag och lär oss fortfarande. Men jag känner en trygghet i att alla spelare jobbar så hårt, säger Rask.

”Bygga vidare på detta”

HV71 har fortfarande inte mött något av de tippade topplagen. I de närmaste två omgångarna väntar dock två på förhand tuffa matcher, då både Djurgården och Linköping väntar på bortaplan.

– Det återstår att se om vi inte har fått någon värdemätare än. Det känns skönt att få börja så här och bygga vidare på detta redan i morgon, säger Fanny Rask.

JnyttTV. Hör vad Riikka Välilä säger om matchen i spelaren ovan.